АБВ няма да подкрепи вота на недоверие към правителството

  • 17 февруари 2016 11:48

  • 841
  • 0
АБВ няма да подкрепи вота на недоверие към правителството
© Novini.bg

ПГ на АБВ няма да подкрепи вота на недоверие към правителството. Това заяви Георги Кючуков от АБВ по време на разискванията по вота на недоверие към правителството заради политиката в здравеопазването.

Проблемите в нашето здравеопазване започнаха от зачеването на системата през 1999 г, която беше направена с много грешки и недомислици, посочи той.

Тази система ни направи нас търговци, а развитието й и търгаши, коментира д-р Кючуков. По думите му настоящата дискусия е добър повод да се чуят различни мнения и на хора от системата. Кючуков припомни, че всички са приветствали желанието на Москов да прави реформи.

Той обаче отбеляза, че липсва уникална визия докъде искаме да стигнем с тези промени, липсва предварителна оценка на очаквания ефект от тях, липсва широко обсъждане на предвижданите промени.

АБВ бяхме много разочаровани от Закона за здравното осигуряване, когато отново се даде възможност на държавата да бъде нередовен платец към Здравната каса, посочи Кючуков.

Според него лечебните заведения трябва да престанат да бъдат разглеждани единствено по това колко и каква апаратура и специалисти имат. Те трябва да бъдат оценявани по това кой оказва истинска медицинска помощ на населението, смята Кючуков.

Последвайте канала на

Нора Виткова
841 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини