Валери Симеонов: С какви очи се иска вот на недоверие? (видео)

  • 17 февруари 2016 10:21

  • 3044
  • 6
Валери Симеонов: С какви очи се иска вот на недоверие? (видео)
© Булфото

Ние няма да подкрепим предложения вот на недоверие по отношение на политиката на здравеопазването, която смятаме за най-успешната. Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 от трибуната на НС по време на дебатите за вота на недоверие към кабинета.

По думите му мотивите за вота на недоверие лежат върху неверни факти. „Това не е цивилизования и убедителен начин за постигането на положителен вот на недоверие. Смятам, че истината трябва да се каже. Издигат се тези, граничещи с лъжата. Манипулира се с личните разходи за здраве. Не обръщаме внимание, че дейността на НС започна със дефицит от 100 млн. лева, натрупани от времето на Орешарски. След това се донатрупва до 400 млн. лева. През 2016 г. НЗОК започва без дефицит, което е много показтелно за добрата работа в сектора“, посочи Симеонов.

Той даде положителна оценка за решението да се обложат с 10% данък производителите на лекарства. По думите му това е стъпка към оздравяване на системата.

„Към момента няма затворени болници и няма и да има“, допълни той.

Лош знак е, че този вот се иска от хора от системата на здравеопазването. „Бих се радвал ако аргументацията и мотивите за вота са по-добре мотивирани с факти. Ако една политическа сила е имала неуспешна здравна политика с какви очи иска вот на недоверие?“, чуди се Симеонов. Той определи Таня Андреева като най-неуспешния здравен министър. „Само ги съпоставете - Таня Андреева - Петър Москов“ и допълни: „Няма място за сравнение“.

"Погледнете се в огледалото и ще видите Таня Андреева, може би най-неуспешният министър на здравеопазването", обърна се той към БСП.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3044 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.03.12 | 21:52

6
И този се нагълта с райския газ на парите и славата .Ха,ха,ха.

2016.02.26 | 22:40

5
Писна ми от бълхарски цветнокожи,да улазат арабелите,чифутите че ви утепат сите и ще настане рай!

2016.02.26 | 22:39

4
Псевдо патриот дали Левски и Ботев са се борили за България очаквайки държавна субсидия и живот с пари на данъкоплатеца?
Павка

2016.02.26 | 22:39

3
Валерка, малко коте такова, секс има ли ... здравеопазване има ли. Само източване на здравната каса и възползване от болните хора, за източване на касата, виждам аз. Да не говорим за некадърността и некомпетентността на някои така наречени лекари.
тоя па

2016.02.18 | 09:39

2
Симеонов = Волен = предател! Борисов продава Бъгария на Меркел, унищожава армията, пуска арбите а Симеонов подкрепя Борисов! Ясно е Симеонов=Волен=Каркачанов=Кънев=Борисов= 240 търтея в парламента национални предатели!
1234

2016.02.17 | 14:02

1
Алоо, форума, стига сте си чесали езиците, говорете по същество. "Едно си баба знае, едно си бае....".

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини