Разтрогнаха концесионните договори на четири морски плажа

  • 10 февруари 2016 14:43

  • 1187
  • 0
Разтрогнаха концесионните договори на четири морски плажа
© Булфото

Правителството прекратява договорите за концесия на четири морски плажа, съобщават от Министерския съвет. Решението е взето по време на днешното заседание на кабинета. Едностранно се прекратява договорът за концесия на морски плаж „Къмпинг Китен”. Той е сключен с концесионера „Лазурен бряг” АД през 2007 година.

Концесията се прекратява заради системни неизпълнения на основни задължения по договора. От „Дондуков 1” поясняват, че не е представена банкова гаранция, която да обезпечава изпълнението на задължението за плащане на концесионно възнаграждение за миналата година.

Концесионерът не е представил и гаранция за изпълнение на задълженията, които са свързани с опазване на околната среда, както и за охраната на крайбрежната плажна ивица и комплекса от курортни ресурси и с охраната на труда през 2014 г. и 2015 г. Освен това „Лазурен бряг” АД не е заплащал и дължимото концесионно възнаграждение на държавата за предходните две години. На близо 217 000 лева възлизат всички непогасени парични задължения по договора.

В сумата влизали и дължими лихви и неустойки, съгласно договорните клаузи. Кабинетът е прекратил и договорите за концесии на плажовете „Офицерски“, „Аспарухово“ и „Кабакум-юг”. Причината са отправени от концесионерите на 17 декември 2015 г. едномесечни писмени предизвестия.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1187 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини