Политолог: Кандидатурата на Кунева за министър на образованието е кандидатура на Борисов

  • 02 февруари 2016 10:09

  • 2649
  • 5
Политолог: Кандидатурата на Кунева за министър на образованието е кандидатура на Борисов
©

Кандидатурата на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 за министър на образованието е кандидатура на министър-председателя, а не на Реформаторския блок. Това каза пред "Фокус" политологът доц. Антоний Гълъбов.

„Това е момент, в който всичко зависи от качествата на самата личност. Много хора на нейно място не биха приели подобна номинация, при тази ситуация“, коментира политологът. „Ако тя все пак я приеме и тръгне към управлението на това министерство, трябва да е ясно, че ще започне с ниска степен на подкрепа и това ще бъде политическо предизвикателство пред възможността да свърши работата си“, уточни доц. Гълъбов.

„Ако вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 е в състояние да приеме ниската подкрепа, с която ще мине нейната кандидатура и разбере, че е основната й цел е да разшири обществената подкрепа, както и да печели политическо доверие, чрез действията си, то тя има възможността да удържи сложната ситуация, в която се намира образователното министерство“, заяви политологът. Той каза още, че в момента се вижда движение и пренареждане вътре в самите коалиции. „Цялата партийна система се намира в дълбока криза на доверие, но засилването на вътрешното напрежение в Реформаторския блок позволява на ГЕРБ да генерира подкрепа“, коментира още доц. Гълъбов. Според него няма обективни предпоставки за предсрочни избори тази година и управлението ще успее да остане стабилно.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2649 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.02.03 | 14:10

5
КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ЦОЦИОЛОГ СЕ ОБЪРКА ХЕПТЕН

2016.02.03 | 14:09

4
червеното парцалче
naco

2016.02.03 | 14:09

3
Че това на КОЙ не е ЯСНО?!

2016.02.03 | 14:09

2
А бе Гугутков, ти направо си врачка бе. Евала.

2016.02.02 | 20:29

1
Кунева е предложена от Реформаторите, така че върви на Мачу си Пикчу.

Добави коментар

Водещи новини