Кунева става министър само заради квотния принцип, обяви Харизанов

  • 01 февруари 2016 17:34

  • 1942
  • 3
Кунева става министър само заради квотния принцип, обяви Харизанов
©

Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 заема този пост, за да не се наруши квотният принцип. По-подготвен човек не може да заеме този пост заради това, че другите партии ще въстанат.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ съоснователят на Института за дясна политика Георги Харизанов по повод назначаването на вицепремиера за министър на образованието, след като от поста си отива проф. Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент. Харизанов коментира темата заедно с експерта по политически комуникации Деница Сачева.

Тя потвърди тезата на Харизанов, като отбеляза, че „назначението на г-жа Кунева е по-скоро тактика“.

Оставката на Танев бе поискана от ПР съображения. Това успя да прикрие скандала с ваксините, доклада на ЕК и още куп други неща, отбеляза Сачева.

„Аз по-скоро смятам, че това е жест да се отклони общественото внимание, защото ако трябва да говорим честно, други министри същи трябваше да си подадат оставката, като министъра на здравеопазването например“, допълни тя.

„Първата политическа сила, която оттегли доверието си от г-н Танев, е ДСБ“, припомни още и Георги Харизанов.

По думите му „наглостта трябва да има някакви граници“ и ако допреди 4 месеца си бил против Танев, не ти приляга сега да се застъпваш за него, говорейки за реакцията на лидера на ДСБ Радан Кънев.

Последвайте канала на

1942 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.02.02 | 18:47

3
ДО КОГА В ТАЯ СКАПАНА И УРОДЛИВА ДЪРЖАВА НА ЧОВЕКА ЩЕ СЕ ТЪРСИ РАБОТА ,А НЕ ОБРАТНО???!!

2016.02.02 | 18:47

2
ТРАЙ БЕ КОМУНИСТ

2016.02.02 | 18:47

1
За партиите не знам, но народа определено ще възстане, НЕ ЖЕЛАЕМ хора които не са читави и са лъгали преди години относно жизненоважни за държавата въпроси като АЕЦ, да им бъде давана възможност да са в управлението на държавата и още повече в сектори които са изключително важни за националната сигурност.

Добави коментар

Водещи новини