КТ "Подкрепа": Управляващите преядоха с власт

  • 16 ноември 2011 14:52

  • 1065
  • 0
КТ "Подкрепа": Управляващите преядоха с власт
©

Синдикатите са готови на протестни действия заради намеренията на правителството да увеличи възрастта за пенсиониране от догодина и да премахне класовете.

„Нагласите са да излезем на улицата, защото управляващите от дума не разбират. Преядоха с власт и си мислят, че както Сталин – могат да решават всички въпроси”, това каза икономическият експерт от КТ "Подкрепа" Мика Зайкова.

От финансовото министерство не са обсъдили тези предложения със синдикатите. Мика Зайкова каза, че има информация, че ПГ на ГЕРБ е решила предложението за увеличаване на възрастта да бъде внесено от отделен народен представител през бюджета, съобщи БТВ.

"Независимо кой го вкарва, трябва да мине през НСТС. Освен това такава важна норма – промяна на пенсионна система, не може да се вкарва през бюджета, това е нахалство", каза Зайкова.

Утре е насрочен извънреден Конфедеративен съвет, за да се разискват въпросите за пенсионирането и премахването на класовете.

Чиновниците ще получават различни заплати, стана ясно на вчерашното заседание на тристранния съвет. Премахва се така нареченият "клас прослужено време" - размерът на заплатата няма да зависи от натрупания трудов стаж, а от работата. Финансовият министър Симеон Дянков каза, че е добра идея това да се въведе и в частния сектор.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1065 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини