Ген. Радев: ВВС доказа решителността си да пази въздушното пространство на България

  • 28 януари 2016 13:58

  • 1865
  • 5
Ген. Радев: ВВС доказа решителността си да пази въздушното пространство на България
© Булфото

Личният състав от Военновъздушните сили (ВВС) доказа решителността си да пази въздушното пространство на България, да участва успешно във всички национални и международни учения, да участва активно в задачи за оказване на помощ на населението, и то в условията на крайно ограничени ресурси. Това каза командирът на ВВС генерал-майор Румен Радев при представянето в София на годишния анализ на дейността на ВВС за изминалата 2015 година.

Той определи 2015 г. като динамична, изпълнена с много предизвикателства, които са провокирали пълна мобилизация на личния състав и постигане на отлични резултати в множество направления на дейността на ВВС. Основният акцент е бил върху воденето на бойна подготовка и запазване на изправността на бойната техника.

"Достойното изпълнение на всички тези задачи е резултат на усилията на целия личен състав, на организацията, създавана от командирите на всички нива, и на помощта, оказвана ни от висшето военно ръководство", каза ген. Радев. Той посочи, че работата през годината е била съпътствана с множество предизвикателства. Като такива командирът на ВВС открои острия недостиг на ресурси, изтичането на техническия ресурс на авиационната техника, както и напускането на подготвен личен състав, което е водило до свръхнатоварване и до повишаване на интензивността и сложността на задачите. В тези условия командването на ВВС и командирите по места са търсили все по-ефективни начини за изпълнение на поставените от ръководството задачи - с особен акцент върху запазване на подготовката, трансформацията и усъвършенстването й, както и обучение и подготовка на млад състав.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1865 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.12.08 | 17:15

4
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
123

2016.12.08 | 17:15

5
пак ли те бръмна шайбата бе тъпан
да, решително го пазят турски самолети ... българи

2016.02.02 | 00:55

2
да, решително го пазят турски самолети ... българи юнаци

2016.02.02 | 00:55

3
Лапаш ли с кеф рязания за рубли , че все турци са ти в устата ?? Хахо от Юруш !!

2016.02.02 | 00:55

1
И медии и правителство защитават чужди интереси , ако някой не е съгласен ликвидират го !

Добави коментар

Водещи новини