Фандъкова: С Бюджет 2016 продължаваме реализацията на зелените политики

  • 28 януари 2016 11:06

  • 1086
  • 3
Фандъкова: С Бюджет 2016 продължаваме реализацията на зелените политики
© Булфото Архив

С Бюджет 2016 на Столична община продължаваме реализацията на зелените политики във всяка от сферите. Това каза Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, кмет на Столична община, на редовното заседание на Столичния общински съвет, предаде „Фокус”.

По думите на кмета, размерът на бюджета на Столична община за 2016 г. е 1,260 млрд. лв.

"От тях капиталовата програма е 421 млн. лв., от които по оперативните програми осигурените средства са 195 млн. лв.", добави тя.

"Смятам, че осигурихме максимална публичност, представяне и обсъждане на проекта за бюджет. За първата седмица данните са свалени от сайта на общината над 50 пъти, което означава, че има сериозен интерес от страна на гражданите", посочи Фандъкова и добави, че през последните седмица бюджетът беше представен и обсъден в постоянните комисии на СОС, както и с отделните политически групи. Фандъкова благодари на представителите на политическите сили за направените предложения и активността.

"Благодаря на всички, които направиха аргументирани и разумни предложения. Голяма част от тях приехме. Това са предложенията на ГЕРБ, РБ, Патриотичния фронт и "Група 5", уточни тя.

"Приехме предложения за повече средства за спорт, гробищни паркове, поставяне на информационни табели на уличната мрежа и изпълнение на програмата за поетапен ремонт на вътрешнокварталните улици", каза още кметът. По думите й, собствените приходи, заложени в размер на 589 млн. лв. са със 7 млн. лв. повече в сравнение с миналата година. "Създадената преди години обща данъчна система на данъчните отдели помогна за по-голям контрол и улесни гражданите при плащането на задълженията си", допълни тя.

"На първо място ключовият проект за 2016 г. е започналото вече изграждане на третия лъч на метрото. Никога в София не се е изграждало с такова темпо релсов път. Заложили сме за 2016 г. 200 млн. лв., с които започваме изграждането на метрото от Малък Градски театър зад канала до "Овча купел", обясни Фандъкова.

"Продължаваме модернизацията на градския транспорт, а до края на годината предстои да завършим интелигентната система за таксуване в градския транспорт. Продължаваме с ремонтите на ключови булеварди, изграждането на велоалеи и обособяването на нови бус ленти", добави кметът.

Последвайте канала на

1086 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.01.28 | 15:56

3
taq kurva o6te li e jiva...

2016.01.28 | 15:56

2
Обясни защо ще вдигаш цените на билата за градския транспорт и къде отиват тия пари?
гошо

2016.01.28 | 13:55

1
Никой не вижда "зелените ви политики".Минавам през парковете.Все едно Азис и племето му ги стопанисват.Може би имате предвид само оная планетарна глупост с тревата на релсите при Руски паметник?Но пък паричките бързо изчезват под вещото ви ръководство.

Добави коментар

Водещи новини