Масларова: Някой мисли ли за младите хората?

  • 16 ноември 2011 11:57

  • 892
  • 2
Масларова: Някой мисли ли за младите хората?
©

С решението на властта да се качи възрастта за пенсиониране с 1 година преждевременно доверието в пенсионната система изчезва.

Това каза в кулоарите на парламента депутатът от Коалиция за България Емилия Масларова.

По думите на Масларова – пенсионната система се гради на няколко неща – сигурност, справедливост и доверие.

„За мен това е прибързана и необмислена стъпка, която ще доведе до много сериозни сътресения. Защо ще лишим от пенсия над 90 000 души следващата година, колко ще спечелим и не е ли по-добре да бонусираме всяка година трудов стаж след пенсия, през който период хората ще работят, ще получават заплата и ще плащат осигуровки и няма да получават пенсия”, пита Масларова.

По повод изказването на зам.-министъра на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, че промяната засяга 15 600 души, Масларова посочи: Много интересно как така в рамките на две седмици се промениха становищата на управляващите няколко пъти.

„Едно е да твърдите, друго е да покажете разчетите и анализите, на базата на които се правят. Някой мисли ли за това какво ще се случи с по-младите хора, които разчитат на тази система и имат някакво доверие в нея. За мен ще е много важна реакцията на работодателите и синдикатите. Това тяхно заобикаляне говори за несправедливото решение, решаване на коляно. Защо не се увеличи максималният осигурителен доход, защо пазим хората с високи доходи? Това са 100-150 милиона лева, които ще влязат в приходната част на бюджета”, пита Емилия Масларова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
892 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Аз

2011.11.16 | 23:25

2
Тая не е ли вече в затвора????
валентин

2011.11.16 | 20:52

1
е точно ти ли се замисли бе ........

Добави коментар

Водещи новини