Цветанов за евродоклада: Всяка една от критиките трябва да бъде изпълнена

  • 27 януари 2016 14:42

  • 1478
  • 3
Цветанов за евродоклада: Всяка една от критиките трябва да бъде изпълнена
© Булфото

Възприемаме всяка една от критиките като градивна, която трябва да бъде изпълнена. Това каза по време на брифинг в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа по повод доклада на ЕК.

Той добави, че не трябва да се прехвърля вината към която и да е институция. „Всяка една от институциите в България трябва да поеме своята отговорност и съответно тяхната компетентност, за да могат да изпълнят ангажимента си към препоръките от ЕК. Механизмът за сътрудничество и оценка за България въведен през 2007 година е полезен, защото той води до законодателни промени, които могат да подобрят, както съдебната, така и правоохранителната система”, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Мога да оценя доклада като обективен и разбира се, винаги възприемаме всяка една критика като градивна критика, която трябва да бъде реализирана през предстоящите месеци. За това и част от дебата, които водихме с преговорните екипи трябва с министъра на правосъдието Захариева трябва да се направи това, което трябва да изпълним като ангажимент, както пред ЕК, и да отговорим на очакванията на българското общество”, заяви Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, цитиран от "Фокус".

По думите му, разделението на властите е ясно разписано и има повече спекулативни твърдения, отколкото намеса в различните власти. Той коментира, че това, което искат да направят е законодателството да бъде адекватно на това, което трябва да се реализира. Цветанов коментира решението на ВСС да не подават оставки: „Това е тяхно право. Ние сме изразили мнение, което съответства на обществените оценки, и смятам, че като политици закономерно е партиите да имат позиция, защото се срещаме с българските избиратели и знаем, какво е тяхното усещане”, допълни още Цветанов, като заяви, че разделението на властите дава възможност всяка да се съобрази с него.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1478 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.01.28 | 12:24

3
за доклада не знам,ама този престъпник отдавна трябваше да е в затвора.
RA

2016.01.28 | 09:36

2
ZA DA IMA SPRAVEDLIVOST TRIABVA DA SE POTARSI SMETKA OT POLITICITE//PREDI TOVA TRIABVA DA GI MAHNEM OT POLITISHESKATA SCENA//.

2016.01.28 | 09:33

1
ZA KOI PUT

Добави коментар

Водещи новини