Политолог: Вотът на недоверие няма да успее

  • 25 януари 2016 09:13

  • 1385
  • 6
Политолог: Вотът на недоверие няма да успее
© Булфото (архив)

Министърът на здравеопазването Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва ще получи подкрепата на всички депутати от Реформаторския блок при гласуването на предложението за вот на недоверие.

Това заяви за БНР политологът Петър Николов. "Със сигурност съм убеден, че не само депутатите от ГЕРБ, а и депутатите от Реформаторския блок и от другите партии, които сформираха мнозинството в началото на парламента, ще подкрепят правителството на този вот. Не само защото вотът е по повод здравната политика, а и защото се иска от БСП. Твърде неизгодно е за ДСБ да се наредят заедно до социалистическата партия. За мен ДПС от самото начало на мандата на този парламент стратегически имаше едно и също поведение. То беше да подкрепя във важни моменти правителството, с цел да създава внушението, че по принцип по някакъв начин е зависимо от него. Тази тактика практически до голяма степен успя, тъй като убеди ключов партньор в управлението в тази теза", каза още той.

Според политолога този, който носи политическата тежест, е държавният глава, а не вицепрезидентът. "Вицепрезидентът в България е странна фигура, той няма реални правомощия, практически никой не гласува за вицепрезидент на изборите, той е един придатък към президентската кандидатура, който почти винаги развива някакви особени амбиции, докато е в Президентството", обяви Николов и направи коментар на кандидатурите за президентски избори от страна на ГЕРБ. "Това е тактически ход от страна на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Винаги най-голямата политическа сила има интерес да измести кампанията да стане максимално къса. Това е класическо политологично правило. Стратегията да се достигне до къса кампания през лятото е нещо нормално, към което управляващите се стремят", завърши Николов. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1385 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
naco

2016.01.25 | 20:02

6
Жалко за България!
BOIKOOOO PAZAWRA NA ERDOGAN-SMURT KURWOOOOO

2016.01.25 | 18:44

5
DVETE KURVI ANALNI BOIKOYGLY I PLEVELA SI LIJAT GUZOVETE YSRANI-A DPS GI SHIBA ANALNO xiiiiiii , xiiiiiiii

2016.01.25 | 18:44

4
Червени рептили и Хаховски гниди -- Юруууууууууууууш към сметището !
Доказан малоумник

2016.01.25 | 12:35

3
Дегенерати и хаховци от цялата страна -- съединявайте се / да съборим най-после правителството на омразния Борисов и отново да яхнем народа , както ние си знаем /

2016.01.25 | 12:27

1
А казаха ,че лудницата е изгоряла !

2016.01.25 | 12:33

2
Омръзна ми от платени мекерета ,да излизат по телевизиите и да обясняват ,колко сме добре !

Добави коментар

Водещи новини