Социолог: При избори сега РБ няма да влезе в НС

  • 25 януари 2016 08:37

  • 2228
  • 4
Социолог: При избори сега РБ няма да влезе в НС
© Булфото

Смятам, че на Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и ще му бъде много трудно да мобилизира такъв мащабен проект, какъвто той си представя, със заявката да бъде втора политическа сила.

Това каза в интервю за БНР социологът Евелина Славкова. "Реално ние не получихме много информация в събота от страна на г-н Кънев и на други представители на ДСБ. Очевадно там за този проект все още се обмисля формата, нещата, какво точно ще представлява и как точно ДСБ ще бъде в основата на изграждането на този нов проект. Според мен по-скоро неизвестните са повече отколкото дадените отговори на поставените въпроси. В следващата една година или в следващите две години не мисля, че г-н Кънев би успял да организира толкова бързо и така мащабно и да привлече толкова електорална подкрепа, че да стане втора политическа сила", заяви категорично Славкова.

"Единственото нещо, което ми се върти от два дни в главата, е, че ако Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г хипотетично се кандидатира за президент смятам, че по един или друг начин, това би повлияло сериозно на стабилността на ГЕРБ като политическа партия и тя по-скоро би тръгнала в низходящ ред, отколкото във възходящ. И това може да отвори място за други политически субекти", каза още тя.

Според социолога Реформаторският блок никога не е била стабилна коалиция. "Те не успяха да си създадат вътрешните институции – този граждански съвет, институциите, инструментите, през които те да правят политики и единна политика. Непрекъснато виждах едно насипно говорене от страна на едни или други лидери. Смятам, че по един или друг начин г-н Кънев не се е чувствал удобно в позицията си на част от Реформаторския блок и тази част, която е наравно с всички останали политически лидери, които съставляват Реформаторския блок", заяви тя.

"При избори сега избирателите ще изхвърлят Реформаторския блок от парламента. На изборите, които бяха по-миналата година – 2014 г., Реформаторският блок успя да влезе благодарение на общите си усилия и благодарение на това, че събраха своя потенциал в едно. А по този начин разбити в момента, ако днес има парламентарни избори, смятам, че Реформаторският блок не би успял да влезе", завърши Славкова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2228 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
po dobre

2016.01.25 | 19:43

1
rb otkokoto vsishki drugi partii v tiah se vizda malka svetlina

2016.01.25 | 22:52

4
каква светлина в РБ бре тъпунгер? в анус* на Рада Дълбоката е тъмно като в АДА само лайна и сперма има, тоя па Светлина

2016.01.25 | 22:52

3
Глупости. Те са за кариери и за ограбване на България! Това правят и продължават да правят. От РБ са роби на уродите от гейсащ!

2016.01.25 | 22:52

2
Те и патриотите няма да влязат ако си мисли че Герб ще имат мнозинство ама през крив макарон свърши тяхното!

Добави коментар

Водещи новини