Пенсионери са принудени да продадат жилището си, защото не могат да плащат за парно

  • 11 януари 2016 08:45

  • 3858
  • 3
Пенсионери са принудени да продадат жилището си, защото не могат да плащат за парно
©

Семейство пенсионери от Пловдив са принудени да продадат жилището си, защото не могат да плащат огромните сметки за парно, въпреки че са се отказали от Топлофикация, съобщи бТВ.

В жилището няма ток, няма вода, всичко е спряно, спряно е и праното, но въпреки че е спряно, фактурата за последния месец е дълга няколко метра.


 

Желязко Димитров и Минка Димитрова напускат жилището си през 2009.
„Това значи, че 7 години не живеем тук. Въпреки това сме коректни платци. Платихме 350 лева за адвокат, а за парно 269, 27 стотинки на 28 декември 2015“, заяви в сутрешния блок на бТВ Димитров.

„Ако бяхме ги забавили да ги платим, господата щяха да ни начислят нова адвокатска консултация“, изтъкна мъжът.

„Нямам претенции, че разбирам от техните сметки, но в крайна сметка, г-да депутати, да плащаме 350 лева само адвокатска консултация... Защо лекарят, който прави консултация на 200 души на ден, взима 1 лев?“, запита възрастният мъж.

Димитров е с два инсулта и живее заедно със съпругата в постоянен стрес какво ще се случи от тук нататък. Специалистите обаче все още не могат да дадат отговор как да се „разведем" с топлото.

Припомняме, преди време възрастна жена от София си продаде апартамента, защото също не успя да пребори сметките на Топлофикация.

Последвайте канала на

3858 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
оня

2017.06.26 | 11:37

3
ВЪВ ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ДЪРЖАВИ, КЪДЕТО БЯГАТ БЪЛГАРИТЕ Е ТАКА. КАТО СЕ ПЕНСИОНИРАТ ХОРАТА И ВЕЧЕ НЕ МОГАТ ДА ПОТДЪРЖАТ ИМОТА ГО ПРОДАВАТ И ОТИВАТ НА ДРУГО МЯСТО.

2017.06.26 | 11:37

2
А бе Оня, ти си голям олигофрен бе, във всички нормални държави, когато се пенсионираш, започва същинският живот на хората. Започват екскурзии по цялото земно кълбо. Или ти правиш сравнения само с Русия. Тъпанар.
gost

2016.01.20 | 14:39

1
STIGA S TIIA GLUPOSTI,TOPLOFIKACIIA E IMETO NA FIRMATA.DAITE IMENA,ISKAME DA ZNAEM KOI SA SOBSTVENICITE I PO KOLKO % IMAT DIAL.ZASCHTO VSI4KI MAL4AT,NIAMA LI RAZSLEDVASCHTI JURNALISTI,ZASCHTO MANOLOVA NE NAZOVAVA IMENA,VSI4KI LI SA STRAHLIVCI?

Добави коментар

Водещи новини