Танчев обеща подкрепата на БДЦ за всички конструктивни предложения

  • 13 януари 2016 10:23

  • 741
  • 0
Танчев обеща подкрепата на БДЦ за всички конструктивни предложения
©

Годината бе белязана от множество кървави атентати, които сложиха въпросителен върху сигурността не само на нашата държава, заяви в декларация по повод новата парламентарна година Светлин Танчев от БДЦ.

Танчев изброи какво трябва да свърши парламентът през 2016 година. Той обеща на колегите си подкрепата на БДЦ за всички конструктивни предложения.
„Вярвам, че всички сме извадили поуката за себе си и ще използваме наученото през 2015, защото хората изискват това от нас“ заяви депутатът от БДЦ.

"Съвсем накратко ще обърна внимание на приоритетите на групата на „БДЦ-НС” през новия политически сезон в Народното събрание. Законодателните инициативи, които ще предложим смятаме за изключително важни и основополагащи – някои от тях за продължаването на съдебната реформа, други идващи от гласа на гражданското общество:

1. Промяна в Гражданско-процесуалния закон, с която да отпадне разглеждането на т.нар. „допустимост“ пред ВКС, която на практика лишава българските граждани от възможността делата им да се разглеждат на касационна инстанция.
2. Промяна в закона, който регламентира функционирането на Агенцията за приватизационен и следприватизационен контрол. С нея целим държавата да прибере своите вземания и също така да гарантира обезщетяване на българските граждани, които са придобили компенсаторни инструменти.
3. Промяна в Избирателния кодекс, която да даде възможност на всички представени партии в Народното събрание да бъдат надлежно представени и в Централната избирателна комисия. Предвиждаме още – промени в кодекса, които да регламентират кандидатите за президент и вицепрезидент да бъдат обявени 6 месеца преди датата на изборите.
4. Предложение за изменение на Закона за администрацията, с което ще се създаде правна възможност за сключване на срочни трудови договори с лица, които да бъдат назначавани на длъжността „Сътрудник по управление на европейски програми и проекти“. Подобна промяна ще осигури максимално гъвкав подход за осигуряване на необходимия административен капацитет в управляващите органи и бенефициенти. Това ще се гарантира ресурсите, за да осигури ефективното изпълнение на проектите и програмите.

Призовавам всички вас, колеги от останалите парламентарни групи, за чуваемост и подкрепа за нашите предложения", каза Танчев.

Пожелавам на всички ни сериозна работа, воля и кураж за истински промени и нека работим така, че през 2016 година да повишим значително доверието на народа към институциите и Народното събрание, заяви още той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
741 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини