Красимира Ковачка: БДЦ ще остане последователна в подкрепата си за стабилност на държавата

  • 14 декември 2015 10:19

  • 1185
  • 2
Красимира Ковачка: БДЦ ще остане последователна в подкрепата си за стабилност на държавата
©

„Макар и в опозиция и без да участваме в управлението, ние, от партия Български демократичен център, в продължение на една година подкрепяме усилията на парламентарното мнозинство, управляващата коалиция и правителството в провеждането на ключови за страната реформи в съдебната, здравната и пенсионната система“.

Това заяви съпредседателят на партията д-р Красимира Ковачка, съобщиха от пресцентъра на ПГ на БДЦ. „Нашата подкрепа е основана на разбирането ни, че стабилността на държавата и развитието на страната ни са свързани с успеха на тези реформи. Подкрепата ни е принципна, основана на нашата програма, както и на съвпадението на идеите ни в нея с тези на провежданите реформи. Решителността ни да продължим и за напред да подкрепяме провеждането на реформите от това народно събрание се засилва и от прозрачността при вземането на решения в Парламента и консенсуса за тях между по-голямата част от парламентарните групи“, уточни д-р Ковачка, която е съпредседател и на парламентарната група на БДЦ.

„Постигането на решително мнозинство в парламента при второ четене на промените в Конституцията за съдебната система показа правилността на този подход. Действително тези промени са важна крачка в съдебната реформа и безспорно ще направят съдебната система по-независима, справедлива, прозрачна и под контрола на гражданското общество. В този смисъл, реакцията на част от депутатите от Реформаторския блок за излизане в опозиция и преформулиране на управляващата коалиция са неразбираеми. Очевидно, това решение може да има сериозни последствия и ще застраши постигнатото в хода на реформите. Заговори се за предсрочни избори. Ейбрахам Линкълн бе казал: „Избирателният бюлетин е по-силен от куршум“. В нашия случай може да се окаже, че с този куршум ще застреляме консенсуса за реформи в Парламента и след това и самите реформи. И на мястото на историческия компромис ще имаме исторически провал“.

„Нашата позиция е ясна – необходими са последователни усилия за запазване на стабилността в държавата и подкрепа на постигнатото в провеждането на реформите по пътя на съгласие и компромиси между всички партии в парламента. За нас това е единствено правилният път за постигането първо на стабилност, а след това и на развитие на страната ни”, категорична е д-р Ковачка.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1185 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Джани

2015.12.14 | 17:50

1
След като ще бъдат в опозиция, сега БДЦ ще трябва да са още по-силни и още по-страстно да защитават държавните интереси. Остава големият въпрос, ще могат ли?

2016.01.13 | 12:02

2
tia sa boklyci ,ne im vqrvaite

Добави коментар

Водещи новини