Проф. Михаил Неделчев: При криза в ДПС винаги изплува някаква вулгарна действителност

  • 08 януари 2016 08:39

  • 3592
  • 2
Проф. Михаил Неделчев: При криза в ДПС винаги изплува някаква вулгарна действителност
©

Бъдещето на ДПС зависи от самото ДПС и то не би трябвало толкова много да интересува българската общественост. Тезата за избор между Турция и Русия беше натрапена от самите лидери на Движението. Това каза в сутрешния блок на БНТ проф. Михаил Неделчев.

Съжалявам, че обществото беше въвлечено в този дебат. Не може тази дилема да бъде натрапвана на българското гражданство. Не може да му се казва: "Турция или Русия", подчерта той.

Винаги, когато има криза в ДПС, изплува някаква вулгарна действителност. Става така, защото ДПС има три лица - едното е обърнато към техния електорат, второто е обърнато към българското гражданство, а третото е лицето на олигархичния модел, на модела "Кой". ДПС се превърна в нарицателно за бизнес корпорация, която е маскирана като партия, каза още проф. Неделчев.

Имаме съвсем отчетлив опит за намеса във вътрешните работи, заяви социологът Андрей Райчев. Това въобще не може да е дреболия и шега. Присъствахме на опит Турция да подчини ДПС. Случва се много важно нещо – дали нашите турци ще имат автономна партия, както досега, или зависима от Турция партия, изтъкна Райчев.

По думите му тезата за намеса на Русия в кризата в ДПС е лансирана от десните, а в действителност спорът е между България и Турция. Това не е просто наш съсед, това е Ердогановска Турция – диктатура. Страна, която не цепи басма на САЩ и Израел, едва ли ще цепи басма на България. Събитията в ДПС са голям шанс за българското общество – трябва да се обединим, коментира Андрей Райчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3592 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.11.22 | 15:45

2
Tozi sotsiolog li e, ili nechii agent?

2016.01.08 | 23:49

1
Много са прави този път!

Добави коментар

Водещи новини