Танева: Изпълнихме приоритета си за подпомагане на малките и средните предприятия в агросектора

  • 22 декември 2015 14:22

  • 1196
  • 2
Танева: Изпълнихме приоритета си за подпомагане на малките и средните предприятия в агросектора
©

Най-важното от програмата, която екипът на МЗХ си постави от началото на мандата си, а именно насочването на европейските средства в недофинансираните сектори - животновъдство, плодове и зеленчуци, е изпълнено. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри на пресконференция за отчета на дейността на ведомството през 2015 година.

Министерството е работило за въвеждането на механизми за увеличаване на държавните средства в подкрепа на малкия и средния бизнес в сектора, които са минимални. Чрез подкрепата на националните служби за съвети в земеделието, включително, са положени всички усилия за подкрепа на тази част от производителите и за създаването на устойчива средна класа в земеделието и конкурентоспособно производство, посочи Танева.
Това, което остава, е най-важното - приемане на пакета на поземленото законодателство, коментира министърът. Ангажиментите на цялата общност за подготовка и прецизиране на законодателството са изключително важни за напредъка и развитието на земеделието ни, добави Танева и изрази надежда, че този процес ще бъде финализиран през следващата година. По думите й въпреки, че едва 30 на сто от кандидатите по определена мярка от ПРСР са одобрени, "доброто на лошата новина", е че над 60 хил. регистрирани земеделски стопани имат визията как да продължат развитието на собствените си земеделски стопанства, как да ги модернизират, за да ги направят конкурентоспособни.
Ще се постараем тези средства да бъдат разпределени и да достигнат до максимално голям брой стопани, каза министър Танева. Тя отбеляза още напредъка по отношение на държавните помощи, които през тази година, за разлика от предходните, са били разпределени в посока - малки и средни предприятия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1196 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
1

2015.12.23 | 09:59

2
лъжа
хм

2015.12.23 | 09:59

1
А горите защо продължават да се изсичат?

Добави коментар

Водещи новини