На ВСС влияе ГЕРБ, най-вече чрез Цветанов, обяви Янаки Стоилов

  • 16 декември 2015 09:59

  • 1358
  • 3
На ВСС влияе ГЕРБ, най-вече чрез Цветанов, обяви Янаки Стоилов
©

На ВСС влияе ГЕРБ, най-вече чрез Цветанов. Това заяви в сутрешния блок на бТВ депутатът от БСП лява България Янаки Стоилов.

Той бе категоричен, че неговата партия няма да подкрепи съдебната реформа.
„Ние ще гласуваме против тези промени. Това е битка на две групи, които не са само само конституционални, а и политически“.

Помолен да коментира разклащането на управляващата коалиция, социалистът посочи: „Реформаторският блок трябваше да бъде съуправляващ, в момента той е полууправляващ“.

На въпрос защо повече парламентарни групи не са последвали решението на Радан Кънев да оттегли подкрепата си от властта, Стоилов изтъкна: „Властта е по-сладка от това да си в опозиция“.

На въпрос смята ли, че ще има предсрочни избори, Стоилов е на мнение, че точно това сътресение няма да причини разпад, но в бъдеще не било ясно.

По повод появилите се слухове, че мястото на оттеглилия се от поста правосъден министър Христо Иванов може да заеме шефката на кабинета на Плевнелиев – Екатерина Захариева, Стоилов е на мнение, че това предложение е подходящо.

Според Янаки Стоилов Христо Иванов е постъпил правилно, защото, по думите му, най-малкото оценката на Европейската комисия нямало да бъде положителна и след нея също трябвало да се поемат отговорности.

Последвайте канала на

1358 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Рони

2015.12.16 | 22:52

3
Никой никога не се е съмнявал в престъпните деяния на Цветанов!
н

2015.12.16 | 11:45

2
от мафиотска структура какво друго очаквате
Веселин Василев

2015.12.16 | 11:45

1
На Вас кретени скапани и промените във времето Ви влияят.

Добави коментар

Водещи новини