Евгений Дайнов: Оставането на РБ във властта е политическо самоубийство

  • 15 декември 2015 09:08

  • 2090
  • 4
Евгений Дайнов: Оставането на РБ във властта е политическо самоубийство
© Булфото

Всякакви политически формации в момента искат да изглеждат по-реформатори от реформаторите. Това са операции по ограничаване на щетите, да изглежда че не тези, които провалиха нещата, провалиха нещата.

Това обясни политологът Евгений Дайнов в интервю за БНР по повод огласяването на факта, че министърът в оставка Христо Иванов всъщност е бил от квотата на ГЕРБ, въпреки че реформаторите го припознаваха като техен министър и носител на идеята за реформи в съдебната система. "Камбанката „звънна“ още със съставянето на правителството. Сега в лодката на стабилността се накачулват още хора и тя изглежда все по-нестабилна. Оставането на РБ във властта е политическо самоубийство. Не разбирам защо реформаторите жертват политическото си бъдеще. Жилото е извадено, легитимността я няма никаква, реформи няма да станат никакви", каза още той.

Евгений Дайнов отбеляза, че сме в началото на кампания, но тя не е президентска, а парламентарна. Според анализатора, Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е успял да се скара едновременно с две много важни части на българското общество - с по-просветената и проевропейски ориентираната и с голяма част от не толкова образованите хора заради по-скъпите винетки, обсъждания данък „градина“ и атаката срещу сланината, ракията и цигарите, а това по думите му мирише на предсрочни избори. Дайнов каза още, че ако Борисов контролира всички процеси и най-вероятно ще се стигне до парламентарни и президентски избори по едно и също време, но ако изпусне контрола – избори може да има и по-рано.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2090 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Коста

2015.12.16 | 13:10

4
Какъв реформатор е Кунева?какъв реформатор е Даниел Вълчев и другите от бившето СДС?
Пян_Гъ

2015.12.16 | 13:09

3
О-о-о-ф, кво си пушил пак бе, драрю комсомолски? Виж си очичките само! Кви избори, кви пет леа, къв РБ, ве? Да си взимаш цялата пасмина бесепарска и да се скриеш някъде. Марш!
stoiko

2015.12.16 | 13:09

2
Mirizliv gladen 4erven kreten.

2015.12.15 | 16:30

1
REFORMI S TEZI NE NO DEFORMACIYATA E NA LICE

Добави коментар

Водещи новини