Корнелия Нинова: Решението на ДСБ е политическа шизофрения

  • 13 декември 2015 15:47

  • 3473
  • 8
Корнелия Нинова: Решението на ДСБ е политическа шизофрения
© Булфото (архив)

Политическа шизофрения - така нарече решението на "Демократи за силна България" (ДСБ) да излязат в опозиция Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за пред БНР.

Заместник-председателят на БСП в интервю посочи: ДСБ излизат в опозиция в рамките на Реформаторския блок, който подкрепя управлението. Даже чух така арогантната претенция да бъдат и единствена опозиция, като че ли ние всички сме забравили какво правеха през тази година – с техните гласове беше одобрен 16 милиарда заем; те приеха бюджет със замразени социални плащания; те приеха образователната реформа, която е сериозен удар по общинското и държавното училище за сметка на частното; здравната реформа, която е геноцид спрямо българския народ – всичко това стана с гласовете на ДСБ и изведнъж за една нощ се опознаха като опозиция.

Решението господин Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва да остане в кабинета на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, доказва че това правителство не е съставено на базата на принципи и на политики - това е клуб по интереси. Значи партията, която го издигна, е в опозиция, но той остава във властта, за да защитава интересите им там - в здравеопазването има страшно много пари, обществени поръчки, кадрови назначения, като това не е принцип, допълни Нинова по повод изявената позиция на Москов за запазване на поста на министър на здравеопазването.

Нинова заяви още и намерението на БСП да предложат на ДСБ да участват във вот на недоверие към правителството по теми като здравеопазване и образование: Веднага след Нова година ще поставим на изпитания тяхната опозиционност – смятаме да им предложим да внесем вот на недоверие към кабинета. Ние досега не можехме да го направим, тъй като имахме 37 гласа, а са необходими 48 и никой не ни подкрепяше в тази посока. Сега ще им предложим поне няколко теми и да видим те истински опозиционери ли са или това е цирк, какъвто смятам, че е.

По повод прогнозата за предсрочни избори, Нинова обясни, че за БСП причина за такива би била единствено качествената промяна в политиката, която се провежда, а не лични взаимоотношения: Допускам, че от тук нататък ни чака сериозна политическа нестабилност – тези пазарлъци постоянно помежду им и раздвоението на Реформаторския блок, както и шарените гласувания, които имаха до сега. Тази нестабилност не може да продължи дълго и не е полезна за България.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3473 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
В е л и к и я

2015.12.14 | 14:01

6
Ами ще излязат като виждат че и двете партийки ГЕРБ и БСП са от едно котило което не е тяхното .....

2015.12.18 | 20:51

8
Днес ли го видяха бе шекспир. Ако са го видели днес значи са слепи, ако са го виждали а са си траяли значи са политически шмекери.
Саси

2015.12.15 | 15:11

7
Интересно е да видим ДСБ клоуни ли са, или истински политици и каква опозиция ще представляват - достойна за уважение, ил иза подогравка.

2015.12.14 | 14:01

5
Ако се съберат герб и бсп като им помага дпс, ще стане бкп.
митко

2015.12.14 | 14:01

4
да оставиш партията която те предложи да оставиш убежденията си в интерес на кариера и власт се нарича кариерист човек без стам свян и морал днес такъв човек оставя свойте утре ще забие ножа на друг в интирес да го охраняват возят в бронирани лимозини материално състояние св обща дума предател
кукулкан

2015.12.14 | 10:55

2
Интересите на партиите са по маловажни от интересите на държавата.
Шукрито, онуй малкото

2015.12.14 | 14:00

3
Леличко, стара и грозничка си като баба ми, ама да знайш има там в ДСБ-то един бивш пишман генерал, Танас май му беше името.Този красавец да те натегли ти пожелавам, па може и да имате жабета за наследници.
Az

2015.12.13 | 21:03

1
Napravo mi se povrashta kato gledam politicite ni !!!!

Добави коментар

Водещи новини