Найден Зеленогорски: Доверието между РБ и ГЕРБ е доста влошено

  • 11 декември 2015 14:22

  • 2355
  • 5
Найден Зеленогорски: Доверието между РБ и ГЕРБ е доста влошено
© Булфото

Доверието между Реформаторския блок (РБ) и ГЕРБ е доста влошено. Това заяви пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски.

Според него обществото се нуждае от уверение, че съдебна реформа ще има. "Факт е, че за съжаление, това, за което се бяхме договорили беше денонсиран от другите политически сили и от основния ни партньор. Да твърдим, че това означава задълбочаване на доверие, очевидно е неистина", посочи той.

Депутатът заяви, че от РБ искат да получат гаранции от ГЕРБ за това дали доверието между тях може да бъде изградено отново и "дали няма да ни изненадват втори или трети път по този начин". "Ако няма да има съдебна реформа, лично аз дълбоко бих размишлявал върху темата дали да остана като част от мнозинството. Без съдебна реформа, без гаранции, че съдебна реформа ще има и че сенчестите групировки в България ще бъдат избутани от политическата среда, аз лично няма да участвам", заяви депутатът.

Зеленогорски разкри, че всяка партия от блока обсъжда ситуацията и предстои да вземе своето политическо решение. Изпълнителният съвет на РБ ще заседава в идния вторник, когато ще бъде взето единно решение по отношение на участието в управлението.

"Целостта на блока е преди всичко и аз съм за това всички заедно да бъдем в мнозинството или да бъдем в опозиция", заяви Зеленогорски. "Не можем преди да сме наясно дали оставаме, или не, във властта да издигаме кандидатури за министри", посочи той.

Депутатът допълни, че трябва да се изясни и въпросът от чия квота е министърът на правосъдието. Зеленогорски отбеляза, че комуникацията между партиите в блока не е скъсана и обществото трябва да бъде спокойно, че формацията ще вземе мъдро решение. Той припомни, че и преди местните избори всички са смятали, че блокът ще катастрофира, но това не се е случило. "Уверявам ви, че ще излезем и от тази криза, бъдете спокойни", успокои Зеленогорски.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2355 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
stoiko

2015.12.17 | 00:58

5
G-n Zelenoxorsky,dali GERB i RB sa gotovi za reformi v sadebnata sistema,za da ne se tarsi pomosta DPS,vazmozno li e njakoj da otgovori.
Рони

2015.12.17 | 00:58

4
Не можете да си надделеете на интересите.

2015.12.12 | 10:43

3
Ами продължавайте да целувате задника на този бандид!

2015.12.12 | 10:43

2
Недоносен мъпет ! Дребните са вредни !

2015.12.11 | 21:37

1
Стига ма парцал

Добави коментар

Водещи новини