БСП-Силистра сне доверието си от двама отцепили се общинари

  • 11 декември 2015 13:56

  • 1765
  • 2
БСП-Силистра сне доверието си от двама отцепили се общинари
© Булфото

Общинският съвет на БСП в Силистра снема политическото доверие от двама общински съветници-членове на партията - Надежда Бобчева и Боян Димов, съобщиха от местната централа на партията.

Мярката е наложена за "неспазване на условията в подписаните декларации за лоялност към политиката на БСП, за принципно и коректно отстояване на целите, задачите и политическите решения на партията".

Общинският съвет на БСП временно отнема на двамата "правата за заемане на партийни длъжности, членство в ръководни органи на партията и правото да се кандидатират за такива в срок от една година".

Причината за санкциите е, че трима от петимата общински съветници, избрани от листата на БСП - Надежда Бобчева, Боян Димов и Дияна Николова, напуснаха групата съветници на партията в Общинския съвет и създадоха нова група със съветниците на Социалдемократическата партия , наречена "Социалисти и демократи".

В разпространена декларация напусналите съветници изразиха "несъгласие с умишлено стимулираното напрежение в редиците на БСП в Силистра" и поставиха въпроса за "поемането на отговорността за загубата на местните избори в общината от председателя на партийната организация".

В съобщението за наложените от Общинския съвет на БСП партийни наказания тези твърдения се отхвърлят.

На третия общински съветник, напуснал групата на БСП - Диана Николова, не е наложено партийно наказание, тъй като тя не членува в партията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1765 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Саси

2015.12.11 | 18:23

2
Не бива да се прави компромис с нелоялни към партията членове. Достойнството на БСП е преди всичко!

2015.12.11 | 14:30

1
xa taka bravo

Добави коментар

Водещи новини