Бареков предизвика Туск да се откаже от "Северен поток 2"

  • 10 декември 2015 10:00

  • 1857
  • 3
Бареков предизвика Туск да се откаже от "Северен поток 2"
© България без цензура

Проектът "Северен поток 2" е против принципите на Eнергийния съюз. Това, че е в интерес на няколко големи фирми, не го прави добър за Европа. Това каза председателят на Европейския съвет Доналд Туск в отговор на въпрос от евродепутата Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва, съобщиха от пресцентъра на ББЦ.

По време на заседание на групата на Европейските консерватори и реформисти в Европарламента, на което Туск беше гост, Бареков се обърна към председателя на Съвета с въпрос смята ли, че решението за проекта "Северен поток 2" е взето в светлината на европейските правила и закони на прозрачност. Като припомни, че девет държави са протестирали изграждането на газопровода, Бареков каза, че замалко и България да се включи към тях, но за съжаление правителството бързо се е отказало.
"Мислите ли, че са спазени изискванията за независимост на европейските държави от руски газ и за диверсификация на източниците?", попита евродепутатът.

"Не бива да говорим за този проблем като проблем само на Централна и Източна Европа. Това е проблем на цяла Европа, защото става въпрос за нейната енергийна сигурност. Ние имаме нужда от диверсификация, а не от зависимост от един единствен източник и доставчик", отговори Доналд Туск.

"Северен поток 2" е против нашата енергийна сигурност, призна председателят на Съвета. По думите му има регламенти на Европейския съюз, които поставят под въпрос проекта за газопровода

Очаква се Eнергийният съюз и темата за "Северен поток 2" да бъде обсъдена по време на заседанието на Европейския съвет на 17 декември.

Присъствието на Туск на заседанието на ЕКР предизвика не само медиен интерес, но и голям интерес от страна на евродепутатите от групата, които му бяха подготвили много въпроси, отбелязват от ББЦ.

Последвайте канала на

1857 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.12.10 | 13:44

3
Дали боже , са си разговаряли на английски ? Там е силата на нашия чалгар !
В е л и к и я

2015.12.10 | 13:44

2
Дудука най после бил изламотил нещо на некакъв псевдо-английски , че иначе стоеше като фикус в ЕП ...... И както може да се очаква , пак някъква глупост ....
Веселин Василев

2015.12.10 | 13:44

1
Абе дайте да съберем пари да му купим на този олигофрен една самобръсначка.

Добави коментар

Водещи новини