Посланикът на Франция у нас: Във всяка демокрация има терористи

  • 10 декември 2015 08:41

  • 1250
  • 4
Посланикът на Франция у нас: Във всяка демокрация има терористи
© Посолството на Франция

Посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан гостува в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия. Той припомни как страната ни е влязла в ЕС и за състоянието на съдебната система. По думите му, тогава наистина тя е била  в неописуемо лошо състояние.

На въпрос дали Франция има доверие на България, Кабан отговори, че явно няма, щом съществуват все още механизми за наблюдение. Той сподели, че миналата седмица е бил в Париж, където е коментирал въпроса и Франция е силно притеснена за  правосъдната ни система.

"Трябва да се създаде една независима и контролирана съдебна система. Трябва ВСС да работи и да сме сигурни, че ВСС работи ефективно", каза френският посланик.  Той заяви, че до вчера е имало надежда за промени в сферата на правосъдието, но от днес, след оставката на Христо Иванов, вече има съмнения, че ще се състоят същинските промени.

Ксавие Лапер дьо Кабан коментира и терористичните атаки в сърцето на Франция на 13 ноември. Той отрече категорично в Париж да има предградия, където живеят необразовани хора.

Кабан заяви, че не знае как трябва да се пребори тероризма. "Има във всяка демокрация терористи. Не знам защо, но това е факт", каза той и поясни, че има хора, които наистина мислят, че демокрацията трябва да бъде унищожена с насилие.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1250 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.12.10 | 14:36

4
Демокрацията е много относително понятие, може да е свястна а може да е слободия...

2015.12.10 | 11:40

3
Този е най-големият културен терорист за българия.

2015.12.10 | 11:40

2
И от къде извади този влажен поглед......
Б.Б.

2015.12.10 | 11:38

1
Само дето напоследък демократите приличат на соц диктатори в стил Фидел Кастро и фамилията Ким!

Добави коментар

Водещи новини