Оставка на който и да е член на правителството не стои на дневен ред, увери Москов

  • 06 декември 2015 09:36

  • 2225
  • 6
Оставка на който и да е член на правителството не стои на дневен ред, увери Москов
© Булфото

Оставка на който и да е член на правителството в момента не стои на дневен ред.

Това обяви в предаването „Тази събота и тази неделя“ по бТВ здравният министър Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва.

Относно твърденията на бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, че му е бил оказван натиск от страна на ДСБ, чийто представител е именно Москов, здравният министър категорично отрече да има нещо вярно в това.
„Никога ДСБ и блока не са гледали на тези неща като на някакъв реванш. Тези мушмороци си знаят кои са. Има здравословна тишина това мнозинство да се защити“, добави Москов.

Разбира се, по-голямо внимание бе обърнато на темата „Здравеопазване“.

Шоковата зала на „Пирогов“, както и всички други зали, които имат нужда от ремонт, ще бъдат ремонтирани през идната година с пари от европейската програма. Това, което прави правителството, се прави постъпателно, увери министърът.

За данък „Вредни храни“ той подчерта: „Данък „Вредни храни“ означава да не се облагат храните от първа необходимост. Свързано е с неща без които можем – чипсове, енергийни напитки“.

За задължителната здравна карта, за която Москов настоява, самият той изтъкна: „Моята цел като министър е да направя така, че тези пари да се харчат максимално ефективно. Ако тези много пари, за които пледираха толкова хора, вършеха работа, нямаше да се повишава нуждата от реформа“.

„Световната банка казва, че ако тази система остане в същия си вид, разходите в здравеопазването трябва да се увеличат по този начин. Ако останем в тази система по този начин, трябва да кажем „да“ на промените“, каза Москов, като подкрепи думите си с таблица.

„Еманацията на това какво е достатъчно и гарантира доброто лечение на пациентите, това е националният рамков договор. В рамковия договор са предвидени достатъчно разходи“, продължи Москов.

На въпрос защо целта на Москов е да се увеличат системите, а не структурите, министърът на здравеопазването отговори, показвайки на графика: „Тук са 5 болници, 3 от тях са избрани като по-добрия пример. Другият пример са по-лошият от наша гледна точка. В първите 3 има голям брой клинични пътеки, във вторите две минимален брой договорени клинични пътеки. Трябва да променим начина на финансиране на болниците, за да може болници да спрат да трупат дългове. Смисълът е не да печели търговското дружество, а ние с вас да сме лекувани правилно“.

Последвайте канала на

2225 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.12.06 | 22:44

6
На дневен ред е само една оставка ! На ТИКВАТА предателска ! Другите сами падат в канала !
FM

2015.12.06 | 22:41

5
Един (Член) стои на дневен ред, и всички сте нанизани на него.

2015.12.06 | 22:41

3
toq pedal e narkoman

2015.12.06 | 22:41

4
По-страшното е, че то`я педал наркоман е министър!

2015.12.06 | 12:40

2
А трябва, и то на бая!
ostavka

2015.12.06 | 10:55

1
Na vsi4ki vi - VEDNAGA!

Добави коментар

Водещи новини