Петър Курумбашев: Чудно защо никой не празнува 10 ноември

  • 10 ноември 2011 12:41

  • 1353
  • 1
Петър Курумбашев: Чудно защо никой не празнува 10 ноември
©

Чудя се защо никой не празнува 10 ноември, не цари празнично настроение в българското общество - това каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание депутатът от БСП Петър Курумбашев по повод годишнината от началото на прехода в България.

"Тогава бях студент пети курс в МЕИ-то и си правех дипломната работа. Много хора отказваха да приемат факта, че се е случило такова нещо и си мислеха, че ще остане старата власт. Спомням си, че хората, които викаха: „Желю ЖелевЖелю Желев Д-р Желю Митев Желев (3 март 1935 г. - 30 януари 2015 г.) е роден в с. Веселиново, Шуменско. Завършва президент”, един месец след това ги бяха обявили за екстремисти. Не беше нормално да извикаш за някого, че може да стане президент. На нас ни спря второ предаване „Ку-ку” заради това, че сме се осмелили да критикуваме Петър Младенов”, допълни той.

„Не направихме така, че демокрацията да работи по начин, по който голяма част от хората да са щастливи. Дали е било по-добре преди това или сега – все пак си мисля, че е по-добре, че живеем в това общество, което имаме в момента”, каза още Петър Курумбашев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1353 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.11.11 | 14:35

1
Корумбашев не беше ли човекът, който източи БНТ с телефонните игри??

Добави коментар

Водещи новини