ЕК открива процедура срещу България

  • 20 ноември 2015 13:51

  • 4525
  • 3
ЕК открива процедура срещу България
© Gettyimages

Европейската комисия съобщи, че изпраща "писма за официално уведомление" до България, Белгия, Гърция, Ирландия и Словения, свързани с прилагането на директивата срещу нападенията над информационни системи.

Изпращането на такива писма е първа официална стъпка по откриването на наказателна процедура. Отбелязва се, че държавите от ЕС е трябвало да въведат директивата в националното си законодателство до 4 септември. Директивата въвежда общи правила за укрепването на борбата срещу киберпрестъпността, особено по отношение на мащабните атаки над информационни системи. С директивата се определят нарушенията и наказанията в областта на киберпрестъпността, като се въвеждат подобрения в докладването на кибератаки на правоохранителните служби на ЕС.

Ако посочените държави не отговорят на официалното уведомление или ако дадат незадоволителни отговори, ЕК ще придвижи напред процедурата срещу тях. Ако е необходимо, ЕК може да се обърне към Съда на ЕС, се пояснява в съобщението.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
4525 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гошо

2015.11.22 | 20:10

3
ЦРУбабушкерата Меркел в ЗАТВОРА!
р

2015.11.22 | 20:10

2
А, как ЕС ще ни защити от \"мигрантите\", които покани в страните ни, и които убиват и тероризират хората? Или сега ще ни съдят за да имат пари да хрантутят арабели и негра????

2015.11.22 | 20:10

1
Плащайте гербави отрепки!

Добави коментар

Водещи новини