Митов: Трябва да си върнем контрола върху ситуацията, иначе не можем да отговорим на престъпността

  • 20 ноември 2015 12:19

  • 1629
  • 2
Митов: Трябва да си върнем контрола върху ситуацията, иначе не можем да отговорим на престъпността
© Булфото

Регионът на Близкия изток е стратегически за алианса и някои от страните на региона не разполагат с нужния капацитет. Границите са слабо охранявани. Това е благодатна помощ за тероризъм.

Това заяви по време на парламентарен контрол външният министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,. Той отговори на въпрос от народния представител Георги Божинов относно оценките на Североатлантическия съвет - политически и ръководен орган на НАТО за ситуацията в Близкия Изток и позицията на Република България по този въпрос.

Бежанската криза означава многоизмерно предизвикателство, категоричен бе Митов.

НАТО организира своите ресурси към преодоляване на кризата. Алиансът подпомага партньорите си в региона, увери той.

„Решено бе да бъде оказана подкрепа на Ирак. До този момент са идентифицирани 7 области, където може да бъде подпомогнато там. НАТО работи ефективно със страните от Северна Африка. Йордания също беше подпомогната от алианса“, съобщи дипломат номер 1.

Опитът, натрупан в Афганистан, може да бъде приложен в коалицията в борба срещу ИДИЛ.
От своя страна МВнР финансира проект за подобряване на знанията и уменията в областта на борбата срещу престъпността, добави той.

Всички наши граждани имат усещането, че светът оформя нас. Трябва да си върнем контрола върху ситуацията и да започнем да контролираме отново процесите, иначе няма да можем да отговорим адекватно на престъпността, подчерта Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,.

Последвайте канала на

1629 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Pegida

2015.11.21 | 12:08

2
Конформисти, като Митов, народът нарича "Мотика, лопата". Такива мазници не би трябвало да са кметски наместници, камо ли външни министри. За жалост такъв бе и Вигенин и всички преди него! Прав си Бойко, такъв ни е мат'ряла, ама ако си тежиш на мястото, все ще намериш някой, малко от малко адекватен.
Веселин Василев

2015.11.20 | 19:56

1
Борисов - махни го този.

Добави коментар

Водещи новини