Ненчев: Разговорите за нов тип коалиция срещу ИД предстоят

17 ноември 2015 17:25

Ненчев: Разговорите за нов тип коалиция срещу ИД предстоят
© Булфото
2802 2

Бюджетът беше приет с голямо мнозинство, каза пред журналисти министърът на отбраната Николай Ненчев, който участва в заседанието на ресорната парламентарна комисия, която разгледа на първо гласуване законопроекта за държавния бюджет за 2016 г., след като тази точка беше отложена миналата седмица.

Постигнахме всичко, което пожелахме, коментира Ненчев, като уточни в отговор на въпрос, че парите за отбрана са близо 200 млн. лева повече в сравнение с миналогодишния бюджет, което по думите му не е никак малко на фона на икономическото състояние, в което сме. Не мога да не бъда доволен, добави министърът.

Попитан за отправения от френския президент призив за широка световна коалиция срещу "Ислямска държава" и възможностите за евентуално българско участие, Ненчев посочи, че е запознат с поисканото от Франция във връзка с текст от Лисабонския договор, но добави, че разговорите, свързани с нов тип коалиция, вероятно ще се водят от тук насетне и той няма готовност сега да отговори на въпроса.

Във връзка с ръководството на службата "Военна информация" министърът съобщи, че длъжността директор ще изпълнява временно един от заместниците на Йордан Бакалов.

В отговор на въпрос министърът каза, че от началото на идната година ще бъдат обявени 400-500 места за прием на войници и сержанти.
Ненчев каза, че е отсъствал от предишното заседание на комисията за бюджета поради свой ангажимент - разговор с британския министър на отбраната, за което се е извинил на комисията, пише БТА.

Константин Тодоров
2802 2

Свързани новини

Коментари (2)

Добави коментар
офицер с чест

2015.11.21 | 11:20

294180
Това селско говедо е най-неудачния вариант за военен министър!

2015.11.21 | 11:20

294360
Направо ме е срам, че стигнахме до тук да ни управляват тези подлоги!

Добави коментар