Борисов: Всички страни си нанесоха доста рани, радвам се, че големите лидери търсят решение (снимки)

  • 17 ноември 2015 13:57

  • 3617
  • 20
Борисов: Всички страни си нанесоха доста рани, радвам се, че големите лидери търсят решение (снимки)
©

Всички страни си нанесоха доста рани, истински се радвам, че на срещата на Г-20 големите лидери търсят решение. Това каза пред журналисти премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на въпрос дали е необходимо да има сухопътна операция в Сирия, по време на откриване на спортна зала във Вършец.

"Още веднъж искам да призова всички да бъдат малко по-умерени в изказа си. Не случайно сега при откриването на спортната зала благодарих на духовенството, че в този тежък момент проявяват максимална загриженост и подканят хората за смирение и любов, а не към омраза. Бомбардировките също са акт, който не е най-хуманният. Терористичният акт не е приет от която и да е религия”, заяви Борисов, цитиран от "Фокус".

"Доста рани си нанесоха всички страни. Истински се радвам, когато виждам, че на срещата на Г-20 в Анталия големите лидери, защото колко да и искаме да участваме в решаването на проблемите в света, те се решават от няколко държави. Когато виждаме и Русия, и САЩ, и Германия, и ЕС да сядат и да си говорят е един положителен знак, защото тази конфронтация, която има в момента не е била дори по време на Студената война”, заяви премиерът. „Надявам се в края на всичко това, с обединени усилия, веднъж завинаги да се прекъсне тази война. То е Либия, Ирак, Тунис, Сирия, Ливан, Йемен”, каза още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Той коментира и задържането на лидера на "Атака" Волен Сидеров. "Моето мнение като полицай е, че не съществува хипотеза, при която Волен Сидеров би могъл да се укрие. Не искам да коментирам актове на съдебната система. Ако трябва да кажа моето мнение като полицай, задържането под стража става тогава, когато има опасност да бъде прикрито веществено доказателство или да се укрие извършителят. В този случай според мен тези две хипотези не съществуват”, посочи премиерът.

По повод скандала с нерегламентирани записи, станал известен като "Яневагейт", министър-председателят заяви: "Не мога да обръщам внимание на "две каки се събрали и си говорят". Да коментираме незаконни неща означава да толерираме незаконните действия. Ние толкова усилия положихме и понесохме загуби заради упреци, които не се доказаха за подслушване и то от страна на държавата, а как си го позволяват участници да го правят или някой частно да го записва хората тогава влизаме в тяхното лично пространство. Аз не мога да забраня - особено във фризьорските салони, при маникюристките - всички говорят за мен".

"Не мога да коментирам нещо, което изконно съм против. Когато двама души си говорят, а някой ги записва. Първо - не мога да кажа, дали са знаели или не са знаели, могат да си го направят и сами. С цялото му уважение не ми се коментират жълтини. Факт е, че от начина, по който от това, което чух да се коментира,че много правилно институциите са направили така, че тези хора не са на тези постове – това е положителното от цялата работа. Аз никога не съм се крил за моето мнение по въпроса и в Брюксел го казах искането Цветанов да получи 4 години, за операция „Червеи” трябва да получат 400 години. Аз съм казал и се получава една много интересна ситуация – Вие идвате като медии и ми задавате въпрос, аз ако не отговоря на въпроса сиреч нещо крия, ако ви отговоря следва, че се намесвам в съдебната система”, каза още Борисов.

На церемонията присъстваха още министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на общината Иван Лазаров.

Залата е изградена през последната година по проект на общината, финансиран с 5 713 622 лева от лева от Програмата за развитие на селските райони на ЕС. Тя се намира до брега на река Ботуня във Вършец и разполага с места за 750 зрители. В нея има игрища за баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на корт и плувен басейн с подвижен покрив, който през зимата ще се ползва като закрит, а през лятото - като открит. В залата са изградени още съблекални, фитнес салон и медицински кабинет. Градският стадион на Вършец, който се намира в съседство с новата зала, е реконструиран.

Кметът на Вършец Иван Лазаров заяви, че за първи път в историята на курортния град в него идва действащ министър председател и благодари на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че обръща внимание на Вършец и Северозападна България.

Според министър Кралев новата спортна зала е отлично съоръжение, което ще даде възможност на местните хора да спортуват целогодишно, ще даде и тласък на спортния туризъм. Той съобщи, че в момента в страната се реализират множество проекти, свързани с развитието на спортната инфраструктура.

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г обяви, че от следващата година правителството ще започне големи инвестиции в подобряването на инфраструктурата в Северна България, включително и в Северозападна България. Той посочи, че за Коледа правителството отпуска 51 милиона лева допълнителни добавки към пенсиите на възрастните хора, а от началото на годината заделените средства за допълнителни добавки към пенсиите са 151 милиона лева. "Знам, че трябват и още средства, но ние показваме отношение към възрастните хора", коментира Борисов, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3617 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар

2015.11.18 | 12:59

20
БОЙКООООООО КУРВООООООООО!

2015.11.18 | 12:59

19
БОЙКООООООО КУРВООООООООО!

2015.11.18 | 12:59

18
БОЙКООООООО КУРВООООООООО!

2015.11.18 | 12:59

17
БОЙКООООООО КУРВООООООООО!

2015.11.18 | 12:59

16
БОЙКООООООО КУРВООООООООО

2015.11.17 | 18:20

7
бойкоооо как с твоя прост акъл стана премиер? в бг ще се намерат поне 6 милиона души по-умни от теб

2015.11.18 | 12:34

15
С фалшифициране на избори как..

2015.11.17 | 22:24

14
Ха ха ха много се радвам как атакистите,почват да плюят по Бойко,ама нормално нали им го набута двоен от зад че още не могат да се отърват от болката.Глупаци колкото и да пишете вие сте с 2 % и нямате никаква дума.

2015.11.17 | 22:24

13
Борисов, единственият истински лидер в новата история на р.България!

2015.11.17 | 22:01

12
На простата Тиква,кога и да му сереш в устата,не е късно!
FM

2015.11.17 | 22:00

11
Скапан Лидер.

Добави коментар

Водещи новини