Кирил Добрев нападна Миков: Проблемът е в твоите възможности, Мишо

  • 14 ноември 2015 15:59

  • 4586
  • 8
Кирил Добрев нападна Миков: Проблемът е в твоите възможности, Мишо
© Булфото (архив)

Не е проблемът в оставката на Изпълнителното бюро на БСП, а в твоите възможности, Мишо.

С тези думи се обърнал Кирил Добрев към лидера на партията Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно в емоционално слово пред червения пленум. Националният съвет на партията обсъжда погрома на местните избори, информира 24 часа. "Бюрото, на което и ти от 20 г. си член и до сега са споделяли "колективната отговорност" или безотговорност вече при 10 загуби. Апропо, тази година имаме юбилей – 10 г., откакто БСП не е печелила нито едни национални избори. Проблемът е в твоите възможности, Мишо. Докато ти тече времето за размисъл, опитай се да си отговориш на няколко въпроса. Те са важни и ще ти дадат отговор дали трябва и ти да подадеш оставка", заявил Добрев.

Той направил уточнението, че е оставил ръководството в „комфорта на интонационна тишина". Не исках да ви притискам, нито да ви дразня, защото от опит знам, че когато сте под натиск, единственото, което правите е да търсите начин да спасите себе си на постовете, а не БСП, допълнил соцдепутатът. И уточнил, че говоренето в затворените формати на партията няма да я спаси. "Отдавна проблемът на левицата и БСП отдавна не е вътрешнопартиен, а национален. И вие, и аз знаем, че в природата празно пространство няма. Просто не ми се мисли какво може да се роди вляво, ако разпадът и фрагментацията на БСП продължи", казал още Добрев.

И поставил първия от въпросите пред Миков: Дали има сила да обедини БСП идейно, политически и организационно? Като отчел, че там, където е стигнала "дългата ръка на "Позитано", БСП изчезва". И обвинил Миков, че 1,5 г., докато върти волана на партията на ляво, анатемосва всички, които мислят различно и ги праща по живо по здраво в други партии. Имаш ли капацитет и възможност да обединиш левицата, продължил с директните атаки към лидера Добрев.

Можеш ли да дадеш на хората, които все още вярват в нас, перспективи и хоризонти, да гарантираш силна президентска кандидатура, продължил соцдепутатът. И поискал Миков поеме ангажимент за следващите парламентарни избори, че БСП пак няма да е втора политическа сила. А на обясненията, че за БСП властта не е самоцел, задочно отговорил: партиите са създадени за това да искат властта, а за да реализират своите програми и планове.

"Има нещо много лицемерно – когато говориш за властта в държавата казваш, че тя не е самоцел, а в същото време, когато говорим за властта в партията – браните я със зъби и нокти", завършил Добрев и предупредил Миков: "Е, мисли Мишо. Обратното броене започна."

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4586 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2015.12.03 | 16:28

8
Ох Кирчо, Кирчо и ти си един .. БАНДИТ !!
Стани шев

2015.11.17 | 08:46

2
БСП се самоуби с избора на Мишката Миков.Честните хора в БСП са доста кът,един от тях -Драгомир Стойнев,който беше правилния избор за БСП днес подал оставка.Тия изчезват тотално.
Петър

2015.12.03 | 16:27

7
Честни хора в БСП???? Е, това е най-големия виц!

2015.12.03 | 16:27

6
Изяжте се помежду си гнусни комуняги - малко лапате 80 години и още искате ...

2015.12.03 | 16:27

5
мишо си порка какво искате от него? а добрев е олигофрен у главата е като презрела репа!
каката на баткото

2015.11.17 | 08:46

4
я,киро куфарчето бил эоще жив,че и акъл дава,а има ли мозък!?
Джани

2015.11.17 | 08:46

3
За нереализиралите се по тяхна вина, все лидерите им са виновни. Никой не си гледа в собственото канче, все другия гледа да изкара виновен...
ЗИКО

2015.11.16 | 09:02

1
КИРЧО Е ПРАВ МИКОВ НЕ РАБОТИ И НЕ Е ЗА РЪКОВОДИТЕЛ И В МВР БЕШЕ СЪЩИЯТ МЪРЗЕЛИВЕЦ НЕ МОЖЕШЕ ДА ГО ВИДИШ Т ОТРУПАНОТО МУ С ПАПКИ ДОКУМЕТ НТИ БЮРО

Добави коментар

Водещи новини