Явор Хайтов: Тезите, че има опит за преврат в държавата, са несъстоятелни

  • 09 ноември 2015 18:51

  • 2512
  • 1
Явор Хайтов: Тезите, че има опит за преврат в държавата, са несъстоятелни
©

Тезите, че има опит за преврат в държавата, са несъстоятелни. Това е една закачка. България е член на Европейския съюз. Работил съм в МВР и не може да се твърди, че служителите на вътрешното министерство искат да вземат властта в държавата.

Явор Хайтов, зам.-председател на Народното събрание и бивш зам.-вътрешен министър. Заедно с него гост в студиото беше и Румен Йончев, зам.-председател на Парламентарната група на БДЦ. Аз също не вярвам в теорията за голямата конспирация. Изборите минаха горе-долу спокойно и нямаше някакво напрежение. Нашата партия (Народен съюз - бел. ред) е пета политическа сила в страната и качваме резултати, започна Йончев. В навечерието на приемането на държавния бюджет винаги влизат едни текстчета, които минава в 12 без 5, когато депутатите не могат да отреагират. Хубавото е, че хората, които са засегнати не спят. Финансовото министерство трябва да разбере, че не се прави така, коментира полицейските протести Йончев.

В управленската програма на правителството никъде не е записано, че ще се отнемат полицейски заплати и ще им се намаляват отпуските, допълни Хайтов. Ние не подкрепяме желанията на финансовото министерство, но сме готови да седнем да говорим за реформата в МВР. Заплатите на служителите на МВР не са за завиждане. Вярвайте ми, няма богат полицай, категоричен беше зам.-председателят на НС. Очевидно е, че системата на МВР не е променена през последните 25 години. Тя струва скъпо и не се развива в правилната посока. Голямата тема е защо хората, които стоят в кабинетите, получават същите привилегии като редовите полицаи на улиците, каза още Йончев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2512 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.11.10 | 13:30

1
a triabva da ima prevrat i izmenicite na sad.ili na ploshtada.

Добави коментар

Водещи новини