Областни шефове в БСП започнаха да хвърлят оставки

  • 03 ноември 2015 15:06

  • 2843
  • 3
Областни шефове в БСП започнаха да хвърлят оставки
© Булфото

Председателят на областния съвет на БСП в Пазарджик Георги Петърнейчев подаде оставка, заради небивалия провал в изборните резултати на социалистите в региона. Той поиска и незабавната оставка на зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов, които в Изпълнителното бюро на партията отговаря за област Пазарджик и го обвини за изборната катастрофа, информира "24 часа".

Петърнейчев обяви, че е наясно с колективната оставка на Изпълнителното бюро, но сподели, че знае какво ще се случи на Националния съвет на партията, където под една или друга форма тези оставки няма да бъдат приети.

Лидерът на социалистите в Пазарджик обвини Стоилов, че е изолирал областния съвет по време на предизборната кампания, взимал е еднолични решения и е налагал мнението си в общинските организации, заедно със сътрудника си Евгени Белий, поради което трябва да поеме своята отговорност.

Председателят на областното БСП в Плевен Мирослав Михайлов също подаде оставка заради резултатите от вота. Михайлов бе кандидат за кмет на Червен бряг, на първия тур се класира трети и не стигна до балотаж. Миналата сряда той е подал оставка и като общински шеф на организацията в Червен бряг.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2843 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Рони

2015.11.24 | 02:12

1
Това не е краят на БСП! Не драматизирайте излишно!

2015.11.24 | 02:12

3
Хорошо! Я согласен!

2015.11.24 | 02:12

2
Хорошо! Я согласен!

Добави коментар

Водещи новини