Кунева: Да дрънкаме оръжия и да казваме "искаме" - това не е моят начин (видео)

  • 03 ноември 2015 13:58

  • 1956
  • 2
Кунева: Да дрънкаме оръжия и да казваме "искаме" - това не е моят начин (видео)
© Булфото

Депутатите на Движение "България на гражданите"/ДБГ/ внасят днес в Народното събрание предложение за въвеждане на машинно броене на бюлетините. Това обяви пред журналисти зам.-председателят на партията Нестимир Ананиев след заседание на Изпълнителния съвет, на което са разгледани резултатите от местния вот и процеса на провеждането му.

Промяната, която според ДБГ, ще доведе до по-голяма ефективност при отчитане на гласовете, ще бъде съгласувана с колегите им в ПГ на Реформаторския блок.

Идеята е за 12 000 машини - по една във всяка от 12 хиляди секции в страната. Цената на устройство е около 1000 лв. В края на деня ще има обобщаващ протокол, обясни Ананиев и уточни, че целта е за постепенно въвеждане и на машинно и електронно гласуване.

От ДБГ ще предложат и намаляване състава на членовете на секционните комисии до петима, като така ще се спестят разходи за заплати, но в същото време да има назначено по едно техническо лице, което да се грижи за машината за броене. В момента, обясни Нестимир Ананиев, членовете на СИК са до 7 , а за парламентарния вот до 13.

ДБГ оценяват представянето на Блока на местните избори като много добро и отчитат пробив на структурите в по-малките населени места като Кубрат, например, и в смесените райони.

От 4 областни центъра, спечелени от реформаторите, в два кметовете се родеят с ДБГ, в два със СДС, отчете Димитър Делчев, председател на щаба на ДБГ.

РБ искат среща с премиера възможно най-скоро. Да направим най-работещите решения, за да получат хората това, което им е обещано, обясни председателят на партията Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Да дрънкаме оръжия и да казваме "искаме" - това не е моят начин на правене на политика, отговори тя на въпрос дали на базата на изборния резултат в София, РБ ще настоява за зам.-кметско място и повече власт в Общинския съвет. На много места РБ има много добри екипи, подчерта Кунева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1956 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.11.03 | 17:14

2
e tva li e nai vajnoto izborite? samo tva vi e v glavata

2015.11.03 | 17:14

1
12milki za mashini vie ste ludi

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини