Митов: Трябва да започне да се прави ясно разграничение между икономически мигранти и бежанци (видео

  • 02 ноември 2015 19:01

  • 1972
  • 2
Митов: Трябва да започне да се прави ясно разграничение между икономически мигранти и бежанци (видео
©

Освен заздравяване на контрола върху външните граници на ЕС, трябва да концентрираме усилия и върху борбата с нелегалния трафик на хора, коментира министърът на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, на съвместен брифинг с италианския си колега Паоло Джентилони, който е на работно посещение у нас.

Митов отбеляза, че става дума за престъпни мрежи, които са започнали да променят своето предназначение от трафик на наркотици към трафик на хора и допълни, че това е нещо, с което трябва да се преборим в самия зародиш. Митов допълни, че ни трябва и съдействието на трети държави.

Трябва да синхронизираме подхода си между държавите членки на ЕС и тези, които са кандидатки. В момента работим с три типа държави - първият са членове и на на ЕС, и на Шенген, другите са в ЕС, но не са в Шенген, а третият са кандидати за ЕС, коментира Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,. Трите типа държави по един или друг начин работят с различен тип подход към проблема, посочи Митов и допълни, че трябва да се унифицира, а това ще допринесе и за по-големия синхрон и интеграция в рамките на ЕС. Взаимодействието с трети държави като Турция, Ливан и Йордания е безкрайно важно, посочи още Митов.

Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, коментира, че по отношение на бежанската и миграционна криза постепенно започва да се оформя и общоевропейски подход, макар и бавно. Той подчерта, че трябва да започне да се прави ясно разграничение между икономически мигранти и бежанци.
Митов каза в отговор на въпрос, че КСНС трябва да даде ясна представа каква е геополитическата среда, която ни заобикаля, и рисковете, които произлизат от нея по отношение на България, и посочи, че един от тези въпроси е миграционният и бежански натиск.

Трябва да си даваме сметка, че България трябва да оцени ситуацията на Западните Балкани и предстоящия път пред всички тези държави, кандидатки за членство в ЕС, много от тях - и в НАТО, отбеляза той. Според Митов една от темите на КСНС трябва да бъде и за енергийната ни сигурност.

Паоло Джентилони отбеляза, че няма магическа пръчка, която може да реши проблема за миграцията. Италия оценява конструктивния подход на България, коментира той.

Джентилони посочи в отговор на въпрос, че Италия поддържа идеята за отворени врати на ЕС по отношение на възможностите за влизане на различни страни от Западните Балкани.

Двамата министри закриха българско-италиански бизнес форум в хотел "Хилтън". Паоло Джентилони заяви, че за Италия икономическите отношения и икономическото сътрудничество с България са от много голямо значение.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1972 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
митов,митов

2015.11.10 | 14:51

2
ти си АНТИ БЪЛГАРИН. НЕ НИ ТРЯБВАТ МИГРАНТИ А ДА ДАВАТЕ ПАРИ НА БЪЛГАРИТЕ НО НЕ ПО 300-400лв.
АЗ

2015.11.10 | 14:51

1
КАКТО ВИНАГИ СЪМ КАЗВАЛ СПОМЕНАВАНЕТО НА БЕЗЛИЧНИЯ ГЛАГОЛ "ТРЯБВА" ПОКАЗВА НЕЗНАНИЕ И ЗАГУБА НА РЕАЛНОСТ. ЗА ДА СЕ ПРАВИ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ЕМИГРАНТ И БЕЖАНЕЦ Е НЕОБХОДИМ ГОДИНИ ОПИТ В СВЕТА, ОТ КОЙТО ИДВАТ ТЕЗИ ХОРА.

Добави коментар

Водещи новини