Местан: Мераците на ГЕРБ да спечели Кърджали се провалиха (видео)

  • 28 октомври 2015 10:57

  • 2522
  • 4
Местан: Мераците на ГЕРБ да спечели Кърджали се провалиха (видео)
© Булфото

След втория тур ще стане явно кой кой е в българската политика. Основната категория, с която борави естетиката е мяра. И в политиката трябва да има малко мяра и естетика. Това каза лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в от парламентарната трибуна в декларация от името на партията.

"Призиви като измитане на ДПС от Кърджали, изстъргване на ДПС от политическия живот на страната, се провалиха. Резултатите от Кърджали трябва да са категоричен отговор на избирателите на ДПС. Смятах да подаря една пила и една метла на колегите, но това нямаше да е достатъчно естетично", добави той.

"Мераците на ГЕРБ да спечели Кърджали се провалиха. Това не е самодоволство, а опит малко или много да се сещате за думата "мяра" и всеки да си мери боя съобразно волята на избирателя. Тези местни избори зададоха нови политически реалности. Стратегията на щрауса няма да ви спести публичната оценка на избирателя. Ние сме доблестни и ви поздравяваме за това, че избирателите ви прелигитимираха. Не смятаме, че вотът на българските граждани прелегитимира управляващата коалиция".

Той отбеляза, че прави чест на ГЕРБ и ДПС, че застават зад партийните си кандидати. "Това утвърждава ДПС като либералната партия на България. Партии от управляващата коалиция, които търсеха идентичност, вече се отказаха от претенциите си. РБ повече няма да има аргументи да се държи рекетьорски спрямо премиера. Ваше право е да решите дали ще продължавате да се правите на щрауси".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2522 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
sdv

2015.11.04 | 20:21

4
Бастун, смяташ ли, че някой го интересува какво става в Кърджали.
Гост

2015.11.04 | 20:21

3
Няма какво да печелят Кърджали, джагал рязан,това е български град, един ден ще ви натоварим всичките и за Джагалия(Турция), барабар със ходжите ви и да ви няма.
dds

2015.11.01 | 20:26

2
a трябва да те интересува - това все още се води български град, но турците години наред се преселват и размножават и имат мераци да го потурчат - все повече се чува само турски и въобще не се имат за български граждани
Джани

2015.11.01 | 20:26

1
ДПС са една от най-нечистата партия в България!Те опорочават българската политика, внасяйки етническо напрежение и купувайки гласове!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини