Представят ръководството на "Фонда на фондовете"

  • 22 октомври 2015 09:33

  • 1406
  • 0
Представят ръководството на "Фонда на фондовете"
© Булфото

Ръководството на фонда, който ще управлява европейските пари за финансови инструменти, ще бъде представен от вицепремиера Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник и министъра на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

Създаването на „Фонд мениджър на финансови инструменти в България” бе анонсирано от финансовия министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва по-рано през годината, по време на форум, организиран от бизнеса.

"Фондът на фондовете", както е известен още, ще управлява ресурса от европейските оперативни програми, предвиден за финансови инструменти през програмния период 2014 - 2020 година.

Концепцията за създаването на "Фонд на фондовете" е нова за България и представлява идеята финансовите инструменти по различните оперативни програми, които са насочени към една и съща категория бенефициенти, да бъдат обединени и да достигат до тях като пакет.

Юлияна Николова, бивш секретар по управление на евросредствата и директор на Центъра за модернизиране на политики, приветства сформирането на новата специализирана структура.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1406 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини