Първанов: Има злоупотреби с депутатски имунитет

  • 15 октомври 2015 18:34

  • 2192
  • 4
Първанов: Има злоупотреби с депутатски имунитет
© Булфото

Виждал съм да се злоупотребява със служебно положение от страна на депутатите. Аз съм правил предложение да падне имунитета на държавния глава и магистратите, каза Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в в ефира на БНТ.

Изборната кампанията е скучна, защото няма сблъсък на идеи, а сблъсък на пари и корпоративен вот. Масово се купува и продава вота на хората, каза президентът. АБВ не купуват гласове, ако се появи такава информация съм готов да дойда пак в това студио, категоричен е Първанов.

Натискът, който ГЕРБ правят върху независими кандидати, е налице. Органите на МВР и други структури на властта къде са, запита се той.

Министърът на отбраната ни стои лошо, той е слаб и отдаван трябваше да си отиде. Неговата харизма е колкото чаша с вода. Не мога да разбера как правителството подкрепя този човек, каза Първанов. Министърът на външните работи излъчва негативни послания. Той влошава отношенията ни с Русия и Изтока, категоричен е президентът.

Затъваме все повече в енергетиката. Истина е, че енергийните ни проекти бяха спрени от американски натиск. Националният ни интерес трябваше да построи АЕЦ „Белене“, категоричен е Първанов. Идеята на Борисов беше американците да ни помогнат, но реакцията на руската страна беше основателна. Отбраната на американските тецове е част от политиката да бъдем зависими, коментира политикът.

Голямата война е за дългосрочната стратегия на нашата държава. Трябват ни нови ядрени мощности. Нашата икономика след 15 години няма да изглежда по начина, който изглежда сега. Всички около нас строят АЕЦ, каза лидерът на АБВ.

Докладът на Борисов в Брюксел е много силен и точен. Жалко, че президентът не свика консултативен съвет., за да може всички партии да се съгласят с тази позиция. Взаимодействието ни с Турция е необходимо, за да спрем бежанската вълна, коментира Първанов.

Категорично президентът сбърка с налагането на вето на закона за разузнаването. Там имаме блестящи професионалисти, защо не извадят кадърен човек от системата, не е нужно на тази позиция да бъде депутат или близък до президента човек. Ние ще гласуваме за отнемането на имунитета на Волен Сидеров, завърши Първанов.

Последвайте канала на

2192 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.10.16 | 17:44

4
Браво , Гоце !! Крайно време е Главния Шизофреник на Републиката да си получи заслуженото !
сиришник

2015.10.16 | 13:54

3
сладур
РЕАЛИСТ

2015.10.16 | 13:54

2
ДРЪН ДРН ДРЪН - НА БАБА ТИ В ПЕТАТА ТРЪН

2015.10.16 | 10:16

1
MURTVITE SA POD ZEMYATA A PRAVOTO U NAS E OCHTE PO DULBOKO

Добави коментар

Водещи новини