Яне Янев: Изборният кодекс на Фидосова провали изборите

  • 04 ноември 2011 14:07

  • 1201
  • 1
Яне Янев: Изборният кодекс на Фидосова провали изборите
©

Изборният кодекс на Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после провали изборите.

Той отдалечи България и я върна към периода на ранните години на прехода, налагайки дори още по-лоши от досегашните практики. Това заяви по време на редовната пресконференция на РЗС лидерът на партията Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,. По думите му в редица общини е станало ясно, че няма истински избори.

По време на избори 2011 имаше търгове с явно наддаване между 20 и 200 лв. за един глас. В други се проведоха търгове с тайно наддаване за членове на Секционни избирателни комисии между 2 и 5000 лв. за член на СИК, каза Янев и допълни, че партията разполага с хора, които са готови да свидетелстват за всичко това.

Въпреки това уродливо явление, ГЕРБ получи много по-голям вот на доверие, отколкото сочеха предварителните анализи на РЗС. Силно надценихме наказателния вот.

РЗС получи 109 207 гласа в национален мащаб – без никакви коалиции, без безлични формули и сдружения, каза още Янев, анализирайки резултата, който партията му е получила на вота. Дори в общини, където имаше война между местната групировка ГЕРБ и РЗС, сме успели да се преборим и да заемем достойни позиции, подчерта Янев.

Като грешка на партията лидерът й отчете, че не е бил издигнат собствен кандидат-кмет за столицата.

Ще се разделим с доста общински лидери, в това число може да се стигне до изключване на цели общински ръководства. Там, където партията не е минат 4% в съответната община - ще има санкция.

За общините, в които РЗС е минават 5-10% - ще има бонуси, категоричен бе лидерът Янев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1201 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
МЕТО

2014.02.26 | 20:00

1
РАННИТЕ ГОДИНИ НА ПРЕХОДА КОГА БЯХА БЕ ,МУШМУРОК ? КОГАТО СДС РАЗБИ И РАЗГРАБИ ДЪРЖАВАТА ! КОИ НИ УПРАВЛЯВАТ СЕГА ? ГЕРБ И СДС ! КАКВО СЕ ЧУДИШ НА ФИДОСОВА И АЛАБАЛЕЙШЪН ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини