Граждански организации настояват НС да работи проактивно

  • 09 октомври 2015 12:47

  • 986
  • 0
Граждански организации настояват НС да работи проактивно
©

В парламента се провежда съвместно заседание на правна комисия заедно с представители на граждански организации относно позицията им за прозрачните назначения в парламента. На база анализ гражданските структури смятат, че сериозната тенденция и провали при назначенията на 42-то Народно събрание се запазва и при 43-то Народно събрание, което не съумява да преодолее дефицита на предшественика си и също се наблюдават такива скандални назначения.

Позицията на гражданските организации е категорична, че не приемат задкулисни партийни, икономически и други непрозрачни договорки за назначения и настояват парламентът да работи проактивно, когато провежда процедури по назначения, като създава необходимите условия и механизми за това, предаде репортер на Novini.bg.

Гражданските организации настояват да се спазва правилника на 43-тото народно събрание, чрез който се извършват задълбочени проверки на кандидатите.

Toчно тази задълбочена проверка, която да трае не по-малко от 3 месеца е ключов елемент от правилата на процедурите. Гражданите призовават Народното събрание при всеки предстоящ избор да провеждат структурен публичен дебат. Гражданските организации са убедени, че само по този начин е възможно устойчивото утвърждаване в България на принципите за върховенството на правото.

Последвайте канала на

Нора Виткова
986 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини