Танев поискал среща с шефа на ДАНС?

  • 30 септември 2015 12:09

  • 1295
  • 0
Танев поискал среща с шефа на ДАНС?
© Булфото

На 15 септември министърът на образованието проф. Тодор Танев е потърсил шефа на ДАНС Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев Димитър Георгиев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”, и двамата са си уговорили среща за следващия ден, пише "24 часа".

Поводът - сигналът за бомба на "Дондуков" 2 на 11 септември. Според Танев той не е бил насочен срещу държавния глава Росен Плевнелиев, който по това време не е бил в сградата, а срещу самия министър. Неговото ведомство се помещава на "Дондуков" 2А. А за същия ден министърът бил свикал заседание на Фонда за научни изследвания, което атакуващите искали да осуетят.

Въпреки извънредната ситуация и евакуацията на всички в сградата, Танев не променил планираната важна сбирка. Той извикал транспорт от НСО и всички членове на УС на фонда били откарани на безопасно място, където си свършили работата.

След като тази сутрин в района на парламента бе открит изоставен пожарогасител и сапьори го обследваха за взрив, министърът, който е в пленарната зала заради гледания Закон за предучилищното и училищното образование, допусна пред журналисти, че и днешната атака е срещу него. И призова службите да стигнат до дъното на нещата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1295 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини