Попова: Някой сякаш иска да ни натрапи, че солидарността се измерва с броя на приетите бежанци

  • 24 септември 2015 12:30

  • 2217
  • 6
Попова: Някой сякаш иска да ни натрапи, че солидарността се измерва с броя на приетите бежанци
© Булфото

Три са основните неща, които трябва да бъдат в българската позиция по отношение на мигрантите - хуманността, която стои в основата на решаване на кризата, сигурността и солидарността, която трябва да поемем всички ние. Това каза вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на на конференция в София за предизвикателствата пред страната, които поражда бежанската криза, организирана от Института за стратегии и анализи.

Според вицепрезидента в никакъв случай солидарността не може да бъде заплашвана със санкции, предаде БНР.

"От Брюксел се чуват неща, които мен като юрист, политик, като човек ме смущават - някой сякаш иска да ни натрапи и да ни каже, че солидарността в днешния ден има едно единствено измерение и това е колко бройки бежанци ще приемем на наша територия. Не приемам такъв подход, защото солидарността има много измерения - освен съгласието да приемеш страдащи хора, да им осигуриш по достойнство подслон, хляб, образование, медицинска и социална грижа - солидарността се изразява в много повече - тя би могла да означава промени или напасване на националното законодателство за облекчаване за начина, по който ние приемаме бежанци, да направим един хубав модел за интеграция на бежанци", заяви вицепрезидентът Попова.

Във форума участва и премиерът Бойко Борисов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2217 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Бай Иван

2015.09.29 | 21:51

6
Тая дърта класна, какви ги дърдори за промяна на законодателството за да интегрираме по-бързо тези със смартфоните. Не ние а те ще ни интегрират, като се има в предвид тяхната раждаемост и средновековна реигия и ако нашите политици продължават да играят по чужда свирка. Писна ми да слушам само успокоителни глупости от управляващи глупци. Народе събуди се! Не се ли усещате, че ви бият упойка, докато заболяването се разпространява из цяла Европа и добива необратим характер. Над 80 % от емигрантите-нашественици са мъже в боеспособна възраст от 16-35 г.

2015.09.25 | 20:18

2
Жалко, че нямаме повече такива политици.

2015.09.29 | 21:50

5
Ако беше тя президент а не онази пастирка нещата щяха да са други.
ГЕНЕРАЛА ЕВА перхедрола воленуглу хихихихихихихихи

2015.09.27 | 03:44

4
ДА ТА ЕВА ВЪВ ДЪРТАТА КОМУНИСКА СМОТАНА И ДОЛНА

2015.09.25 | 20:19

3
IDIOT !

2015.09.25 | 20:18

1
Попова се събуди... но докато си отвори напълно очите, България вече може и да я няма :(

Добави коментар

Водещи новини