Павлова: За съжаление българите отново избраха да почиват в Гърция и натовариха трафика

  • 23 септември 2015 17:32

  • 5515
  • 15
Павлова: За съжаление българите отново избраха да почиват в Гърция и натовариха трафика
©

Винаги когато има събрани почивни дни има много големи задръствания. Това, което видяхме вчера не е прецедент. Те съвпаднаха с ремонтите, за което се извинявам, но лятото е единствения момент когато можем да ги правим. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Тя напомни, че преди дни са били обявени всички обходни маршрути на участъците, в които има ремонти. Освен това КАТ създават организацията на движението, но прекалено големият трафик затрудни и тях, отбеляза Павлова. Тя призна, че също е пътувала през вчерашния ден, но не е срещнала затруднение. "Аз се движех вчера по "Хемус" и избегнах задръстването, защото се съобразих с предупрежденията и пътувах в по-малко натоварен часови пояс".

Павлова обяви, че в момента се разработва безплатно приложение за навигация, което ще помага на шофьорите да избягват трафика. "Най-важна е добрата информираност, тогава човек може да използва друг маршрут. Приложението ще бъде активно от 1 октомври", обеща регионалният министър.

Ремонтите по АМ "Тракия" трябва да завършат най-късно до 15 ноември. При АМ "Люлин" имаше проблем с тапата. Сега изграждаме кръстовище на три нива, което ще облекчи трафика. Срокът на договора е края на ноември, а строителите поеха ангажимент да се справят до 1 октомври. Така, че всички ремонтни дейности ще приключат до 1 октомври и вече ще се готвим за зимните месеци, категоричен бе министърът на регионалното развитие.

"За съжаление българите отново избраха да почиват в Гърция и съответно трафикът към Благоевград създаде главоболия на шофьорите. Но до края на октомври ще имаме действаща магистрала до Благоевград и ужасната фуния там ще остане в миналото", обеща още Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Павлова съобщи още, че Европа вече не плаща за пътища и затова ще се въведе нов начин на финансиране и това са електронните винетки, както и тол таксите. До края на годината ще трябва да се избере модела на системата и начините на финансиране. Тя не изключи възможността цените на винетките да се увеличат.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5515 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2015.10.13 | 12:34

15
Който поне веднъж отиде в Гърция повече на Черноморието не се връща , ха познайте защо ?
WebNet

2015.10.13 | 12:33

14
Тази апликация вече я има и се нарича GoogleMaps! Там има реален мониторинг на трафика, който се опреснява на 1 минута. Андроидите си го имат, iOS си го изтеглете безплатно е.......А защо хората ходят в Гърция, питайте си 98% от партийните колеги, г-жо Павлова

2015.10.13 | 12:33

13
...пари за баце от магистралките вече немааа, да видиме сега от каква глупост ще гепят - пробваха със санирането, ма нещо не стана.... дали няма да се заиграят с бежанците и лапачката да продължи? ГЕРБ -само ГЕРБ!!
Бай Милко

2015.10.13 | 12:33

12
Госпожо Павлова, понеже нямам възможност да летувам в Евксиноград, което вие правите от дете, ми се иска да бъда на чисто, тихо и спокойно място, а не в просташка, чалгаджийска среда, в която мутри да ми казват какво да правя, къде да легна и каква музека да слушам. С помощта на партията на баща ви, бяхя създадени мутрите, които искат да им помагам да печелят, като им давам моите пари. Няма да стане горпожо. Давайте им личните си пари вие. Вие им търпете простащината. Вие и вашите роднини. Аз и моите приятели няма да им дадем и 1 лев. Затова госпожо сме съгласни да приемем трудностите на едно пътуване до Гърция и не се интересуваме от свинщината по черноморието. Правете там каквото искате. Вие го убихте. Не искам да знам как изглежда трупа му.
XXL

2015.09.28 | 11:13

11
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПОЧИВКАТА В ГЪРЦИЯ Е ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ ПРЕД ТАЗИ ВЪВ МУТРЕНСКА БЪЛГАРИЯ.

2015.09.27 | 15:54

10
Гледам, че президентът си има имение в Гърция и аз като него почнах да ходя там от години, а то се оказа много хубаво и повече не смятам да стъпя на Фекално море където властват чалгари, простаци, селяндури и най-долна измет.Въпрос на време е тези, които продължават да ходят тук на море да почнат и жените да им навеждат, ако искат да си сложат кърпата до морето.
1

2015.09.26 | 19:40

9
то поне магистрали да има на пътя Плевен София от Румянцево до Златна Панега се кара на една боя разстояние
гошо

2015.09.26 | 19:40

8
Тая пак се е натровила със стара сланина или развалени пръжки.Кой нормален човек ще си заведе семейството при мутрите на ГЕРБ по Черноморието?
тиквелник от народа

2015.09.24 | 13:36

7
Ехх проста и мръсна сган са българите нали павлова?!
Марияно

2015.09.24 | 10:23

6
Аха, значи ние сме виновни, че има фекалии във водата, които вие сте пропуснали? Освен скучните магистрали, които не могат да ми увеличат ст. на живот к'во друго може да предложите? Бойко-мутрата само магистрали прави, другото му е непознато.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини