ПФ номинира Михаил Кожарев за член на Конституционния съд от квотата на парламента

  • 16 септември 2015 12:54

  • 934
  • 0
ПФ номинира Михаил Кожарев за член на Конституционния съд от квотата на парламента
© Novini.bg

ПГ на Патриотичния фронт (ПФ) е внесла днес в деловодството на Народното събрание предложението за Михаил Кожарев като кандидат за конституционен съдия от квотата на парламента. Съобщението е на пресцентъра на групата на ПФ.

Днес изтича крайният срок за номинации от политическите сили за КС. Миналата седмица Цветан Цветанов съобщи, че ПГ на ГЕРБ ще предложи Константин Пенчев, чийто мандат като омбудсман изтича през октомври, днес в кулоарите на НС съпредседателят на ПГ на РБ Радан Кънев поиска представителят на НС в КС да е кандидатура на мнозинството.

От ПФ определят в мотивите си Кожарев като човек с високи лични и професионални качества, с голям и разнообразен опит в правото, необвързан политически.

Предложението на ПГ на ПФ е аргументирано и с факта, че той е с утвърдена в професионалните среди квалификация, публична личност - бивш заместник главен прокурор и настоящ член на ВСС от професионалната квота. Михаил Кожарев е работил повече от 20 години като съдия, адвокат, прокурор, с опит в гражданското и административното право. Участвал е в подготовката на редица становища по конституционни дела и по тълкувателни дела на ВАС, се посочва още в мотивите на ПФ. Техният кандидат е специализирал право в ЕС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
934 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини