Нека да пазим децата на пътя, призова кметът Фандъкова

  • 16 септември 2015 11:17

  • 1074
  • 0
Нека да пазим децата на пътя, призова кметът Фандъкова
© Булфото

Нека да пазим децата на пътя, защото в началото на учебната година те мислят за уроци и за приятели, и понякога не толкова за пресичането. За това привоза кметът на София Йорданка Фандъкова на откриването на Европейската седмица на мобилността пред храм-паметник "Александър Невски".

София за девета поредна година се включва в Седмицата на мобилността. Посланието на кампанията е за по-чиста околна среда, по-чист и по-зелен град, посочи Фандъкова. Тя изтъкна инвестициите, които прави Столичната община в екологичен градски транспорт и изграждането на велоалеи.

Във всички големи проекти включваме изграждането на велоалеи, надявам се да бъдем толерантни към велосипедистите, отбеляза кметът. Европейската седмица на мобилността е кампания за устойчива градска мобилност, която се състои от 16-ти до 22-ри септември всяка година под егидата на Европейската комисия.

След старта през 2002 г., въздействието на кампанията непрекъснато нараства в Европа и по света.

Целта на кампанията е да обърне внимание на гражданите за различните възможности за придвижване в градска среда, а не само със собствени автомобили. Тази година кампанията протича под мотото "Избери. Промени. Комбинирай", като освен това в рамките на седмицата се провежда и кампанията "Придвижвай се разумно".

Седмицата ще бъде отбелязана с поредица от инициативи и събития, организирани в партньорство с Министерството на околната среда и водите и над 20 неправителствени организации, граждански групи, фирми и столични училища. В рамките на седмица са организирани събития, насърчаващи придвижването без автомобили инамаляване на замърсяването на градската среда. Организатори са Столичната община и Центърът за градска мобилност.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1074 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини