Николай Младенов: ЕС реагира половинчато на бежанската криза

  • 16 септември 2015 08:11

  • 1305
  • 2
Николай Младенов: ЕС реагира половинчато на бежанската криза
© Булфото

Реакцията на ЕС на бежанската криза е с половинчато решение. Това каза във включване по телефона в сутрешния блок на БНТ координаторът на ООН по Близкоизточния мирен процес и бивш министър на външните работи Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 по повод казуса с квотите за бежанци.

Само 30% от мигрантите, отиващи към Европа, са бежанци от войната в Сирия, останалите са икономически мигранти. Спрямо тях трябва да има ясни европейски правила – кой може и кой не може да търси убежище. Има нужда от много сериозно преразглеждане на политиките, заяви Младенов.

По думите му, за да бъде намален бежанският поток, трябва да се стабилизират държавите в Близкия Изток. Според него по отношение на Ислямска държава няма друго решение, освен военен удар, а в Сирия трябва да бъде проведен политически ангажиран мирен преход.



 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1305 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гошо

2015.09.23 | 10:50

2
Тая чифутска приятелка откъде я изкопахте?От филиала на Синедриона ли?Въвежда новия световен ред на неговите мили стопани.

2015.09.23 | 10:49

1
През 2011 тази персона подписа договор в Лисабон за влизане в Противоракетния щит на САЩ за Европа според който България трябва да плати 2 милиарда долара на САЩ за издъжката на два кораба САЩ (те са вече в България ) и веднага след това беше назанчен за представител на ООН за Ирак добра сделка за него лоша за всички нас който ще плати неговия пост.

Добави коментар

Водещи новини