Трайчо Трайков: КЗК трябва да си свърши работата по въпроса с горивата

  • 15 септември 2015 17:26

  • 1141
  • 0
Трайчо Трайков: КЗК трябва да си свърши работата по въпроса с горивата
© Булфото

Тези, които произвеждат и продават горива на българския пазар, изкарват най-големите производствени разходи, не съм в състояние да кажа дали това е манипулация, друг въпрос е важен, къде е Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), каза бившият енергиен министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко в ефира на бТВ.

Комисията има огромни правомощия и ако те имат проблем с прилагането на тези правомощия то трябва да се реши как да се върнат тези правомощия, допълни той.

Българското производство или е много скъпо или някой пречи на вноса, за да имаме най-скъпите горива в Европа, категоричен е Трайков. Имената на компаниите, които възпрепятстват вноса са били задраскани в отчета на комисията.

Търговската тайна е нещо различно от държавната тайна. Трябва да се действа, КЗК трябва да докаже, че има злоупотреби, за да има промяна, категоричен е бившият министър. КЗК трябва да си свърши работата, те са лошото ченге и трябва да следят и регулират. България е една от две страни в ЕС, които нямат спогодби за зареждане на гориво от съседна държава, допълни Трайков.

Турски поток се движи по пазарна логика и затова няма да бъде построен, защото вече има съществуващо трасе, по което може да се доставя газ. Този проект никога не е имал само икономическа логика, но партньорите на Газпром гледат своя интерес, категоричен е Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко. Бойко Борисов иска Бълагария да е разпределителен център на газ, който да идва от различни страни. Нямам представа какви са разходите по Южен поток, най-малко 50 млн. Лева са разходите до момента, завърши Трайков.

Не смятам, че стачките са начина да се решат противоречията, коментира намерението на бизнеса да стачкува заради цените на тока бившият министър. Ако цената на тока за бизнеса бъде намалена, ще бъде вдигната тази на домакинствата, завърши Трайков.

Последвайте канала на

1141 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини