ВМРО е против увеличаване с 2% на ДОД

  • 15 септември 2015 15:10

  • 1309
  • 1
ВМРО е против увеличаване с 2% на ДОД
© Булфото

ВМРО призовава Министерството на финансите да преразгледа плановете си за ново данъчно бреме над българите, съобщиха от пресцентъра на политическата формация.

Те посочиха, че Министерството на финансите е пуснало за публично обсъждане законопроект, който позволява на общините да налагат до 2 процента данъци върху доходите на физическите лица, като добавка към десетте процента досегашен данък.

Според ВМРО набавянето на средства за общините трябва да става за сметка на парите, които държавата събира досега, а не за сметка на гражданите. Въпросните 2 процента трябва да се вземат от 10-те досегашни процента.

ВМРО определя идеята за нов данък като прехвърляне на проблема от болната към здравата глава. "Не може гражданите да плащат повече в името на общините. Идеята е точно обратната: общините да харчат повече в името на гражданите. И работа на държавата е да намери механизма, според който повече средства остават именно в общините", се посочва в съобщението.

Нов данък в настоящата ситуация ще направи от общините поредните монополисти, смятат от ВМРО.

От организацията смятат, че данъчното законодателство в България не бива да се променя безразборно.
Не става ясно дали този нов приход няма да бъде основание Министерство на финансите да поиска да намали целевите субсидии за общините, въвели данъка, посочват от ВМРО. Според партията тази промяна ще ощети и т. нар. работещи бедни.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1309 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.09.16 | 10:19

1
ВМРО са против , а кои са ЗА ? и тия айдуци нямат ли си имена , за да получат Народните ; благодарности ;

Добави коментар

Водещи новини