МРРБ винаги ще подкрепя българските общини, заяви министър Павлова

  • 11 септември 2015 17:45

  • 1525
  • 2
МРРБ винаги ще подкрепя българските общини, заяви министър Павлова
© Булфото

Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ винаги е подкрепяло и ще подкрепя кметовете, независимо от коя политическа сила са, в политиките за развитие на регионите, в подобряване на облика на градовете и развитието на общините и инфраструктурата. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена на откриването на форума "Българските общини 2020" днес в столицата.

За изминалите седем години от предишния програмен период инвестицията от 3,5 млрд.лв., която заедно с вас успяхме да направим за подобряване на инфраструктурата на градовете, показа ефекта, силата и възможностите, които дават европейските фондове, посочи министърът.

Тя отбеляза големите възможности, които дава новата ОП "Региони в растеж", както и програмите за трансгранично сътрудничество, управлявани от МРРБ. Министър Павлова подчерта, че трите програми за трансгранично сътрудничество с Македония, Сърбия, Турция, Румъния и Гърция са вече одобрени.

Дано повечето проекти, които ще бъдат финансирани по програмите за трансгранично сътрудничество се реализират на територията на България и в партньорство с общините в съседните държави, каза Павлова. Тя изрази надежда ефектът да е видим и осезаем.

Павлова обърна внимание на водната реформа, която трябва да бъде довършена с помощта на общините, както и на Националната програма за енергийна ефективност на българските домове. Министърът изрази надежда до 2020 г., с помощта на общините да бъдат направени инвестиции от над 5 млрд.лв. в инфраструктура и подобряване на облика на градовете.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1525 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.09.13 | 10:26

2
Лично аз валирам улиците и магистралите !Поне едно благодарско за валирането да бяхте казали !

2015.09.12 | 16:45

1
DA JIVEE BKP.NAPRED PO TRASIRANIYAT PUT NA TOTALITARIZMA

Добави коментар

Водещи новини