Целта на бежанската вълна от запад не е България, посоката е крайно различна, успокои Митов

  • 25 август 2015 08:30

  • 2439
  • 6
Целта на бежанската вълна от запад не е България, посоката е крайно различна, успокои Митов
©

Българските граници се охраняват много по-добре от гръцката. Още повече, че миграционният поток в случая е насочен на Запад и на Север. Никой няма полза да тръгне да преминава граница, която е добре охранявана, от друга страна – посоката е крайно различна. Целта не е България.

Така външният министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, отговори в сутрешния блок на бТВ на притесненията грози ли ни бежанска вълна от западна страна.

Припомняме, над 7000 чужденци са влезли в Сърбия от Македония в неделя вечерта. 70 автобуса с бежанци пристигнаха в Белград в нощта на неделя срещу понеделник от лагера в Прешево в Югоизточна Сърбия. През последните седмици по няколко хиляди нелегални имигранти преминават от територията на Гърция в Македония през Гевгелия и се отправят към Сърбия. Миналата седмица Сърбия предизвика паника, като съобщи, че ще ги пренасочва към България и Хърватия.

Отдавна проблемът с трафикантите на хора беше поставен на масата в Европейския съвет. Това не е феномен, който сме успели да прекъснем, но в крайна сметка има много сериозен подход и затегната процедура, продължи още Митов.

По думите му „всички са притеснени поради простата причина, че балканският маршрут започва все повече да се ползва от миграционните потоци в посока ЕС“.

Митов обаче бе категоричен, че трябва да направим разграничение: „Голяма част от хората, които минават, не са бежанци, а икономически имигранти. Те трябва да бъдат третирани различно“.

Всъщност Гърция, Република Македония и Сърбия се явяват транзитни държави, дори и Унгария до известна степен. Аз вчера разговарях с външния министър на Австрия, който каза, че за последната година са приели 70 000 бежанци, което е огромно ограничение, продължи още външният министър.

Европа трудно ще удържи на подобен натиск. Трябва да знаем, че съществува подобна опасност, колкото и малка да е тя, каза все пак той.

Митов коментира и темата „Ислямска държава“.
„Аз мисля, че е време да започнем да мислим за следваща фаза на реакция срещу Ислямска държава. Това може и да не означава участие на България в бойни действия, но трябва да се направи много по-сериозен анализ“, изтъкна министърът на външните работи.

Включете се в новия Viber чат на Novini.bg – следете коментарите под нашите материали.

Последвайте канала на

2439 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Някой2

2016.01.02 | 15:11

6
Нашата западна граница се охранява изключително добре, има цели 25 граничари на 370 км граница, дори пиле не може да прехвръкне! :P
гост

2015.08.26 | 00:03

5
Бежанците не може да идват от запад,те отиват на запад.........

2015.08.26 | 00:03

4
Бежанците знаят много добре , че в България е пълно с Хаховски дегенерати и рубладжийски отрепки , предатели и продажници и затова бързат да заминат за Западна Европа !! Един само да се излъже да отиде при пияните гадове , веднага ще го направят почетен гражданин и ще го разкарват като панаирджийска маймуна по ТВ ,но няма желаещ --знаят какъв глад и режим е там !!

2015.08.26 | 00:02

3
и кои служби организират трафикантите на хора ? хайде митов , на всички ни е ясно в отговор на кое действие се отприщи миграционния поток

2015.08.25 | 14:05

2
БЕЖАНСКАТА ВЪЛНА Е ОГРАНИЗИРАНА ОТ ХАХОВСКИ ДЕГЕНЕРАТИ

2015.08.25 | 10:40

1
Путьооо и ти си само рупор!!!След време никой няма да си спомня за теб бе цървул.

Добави коментар

Водещи новини